EXCLUSIV: Se știe cine a dat foc Mallului!

Cu câteva zile în urmă, un incendiu ce a început în spatele shopping centerului din Caransebeș s-a extins până în clădirea Mallului, făcând pagube colosale. Deși ancheta este încă în desfășurare, se pare că incendiul a fost provocat de niște puștani.

Din surse neoficiale, reporterii Express de Banat au aflat că există dovezi, filmări, care să demonstreze faptul că incendiul din Mallul gugulanilor, petrecut în noaptea de pe 12 pe 13 august, a fost provocat de doi adolescenți cu vârste între 14 și 16 ani. Aceștia au dat foc la cartoane și au așteptat, urmărind amuzați cum focul ia amploare. Până la sosirea pompierilor, focul ajunsese în clădire și pe fațada acesteia, distrugând marfa din incinta magazinelor, care, deși nu a ars, a fost afumată.

Pagubele lăsate de focul greu de oprit sunt imense. Depozitul supermarketului de la parter a ars aproape în întregime, cu tot cu instalația electrică, lăsând magazinul fără curent electric. De altfel, a fost distrusă fațada Mallului și aparatul de climatizare. Pentru a putea intra în clădire, ușile de la intrare au fost forțate și trebuie reparate. Cu toate acestea, conducerea magazinului a început renovările și în cel mai scurt timp Mallul va funcționa ca înainte. „Am așteptat asiguratorul, societatea ce ne va repara climatizarea și luni vin cei care vor repara ușile de la intrare. Ne mișcăm puțin mai greu cu aceste zile libere de sărbători, dar cred că în două-trei săptămâni vom fi gata cu ceea ce ține de noi, fațada, instalația de climă și intrarea în magazin”, explică pentru Express de Banat Mihaela Moldovan, directorul Mallului.

Ancheta pentru descoperirea cauzelor incendiului sunt încă în desfășurare, însă majoritatea locuitorilor din zonă știu deja cine sunt făptașii, așteaptă doar confirmarea supozițiilor.