VIDEO/FOTO: Tudorel Butoi, prezent la Reșița!

explo 1000x200

„Analiza comportamentală în procesul penal” este numele compendiumului prezentat și lansat astăzi, în premieră, la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița.

Autorii primei cărți elaborate în domeniu sunt doctorul în psihologie criminală Tudorel Butoi, inspectorul-șef al Institutului de Studii în Ordine Publică București, Grigore Stolojescu, și lectorul universitar dr. Cristian Eduard Ștefan. Acțiunea a fost onorată de prezența oficialilor județului, ai orașului, dar și a reprezentantului Guvernului în teritoriu, Silviu Hurduzeu.

Cuvinte frumoase despre progresul în domeniul psihologiei criminale au fost rostite de rectorul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, cel care a prefațat și cartea prezentată astăzi.  De altfel, generalul de brigadă, prof. univ. dr. Mihai Bădescu, a abordat în cadrul discursului său și aspecte complexe şi de actualitate în contextul modificărilor legislative aduse Codului de procedură penală.

„Ne aflăm în fața unei lucrări cu totul speciale, ce ține de zona exclusivismului. Este prima carte apărută în România pe această temă. Impune prin originalitate și denotă o maturitate a demersului , a spus acesta cu prilejul lansării de la Reșița.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157642338941554″]

Lucrarea este structurată pe trei părţi, în cadrul cărora sunt analizate, în detaliu, profilul psiho-comportamental al autorilor infracţiunilor comise cu violenţă (profiling), interogatoriul judiciar, tehnica poligraf şi detecţia comportamentului simulat.

Doctorul în psihologie criminală Tudorel Butoi a ținut un discurs frumos, particularizat pe Reșița, orașul în care a petrecut multe clipe afrumoase în copilăria sa. Modestia pe care a afișat-o cu prilejul lansării i-a dat gata pe cei prezenți în sala „Constantin Gruescu”, care l-au răsplătit pe oaspete cu aplauze furtunoase.

Vezi ce a declarat la Reșița psihologul criminalist Tudorel Butoi, dar și Grigore Stolojescu!

 

banner 970 x 250