[VIDEO/FOTO] Adrenalină pe patru rulmenți la ediția a II-a a Căruț-LINE „Reamintește-ți copilăria!”

Ediția a II-a a concursului Căruț LINE, organizat de asociația ADRENALINE din Anina, s-a desfășurat în acest weekend pe străzile din Anina, la această acțiune prezentându-se peste 30 de participanți.

Sunt tineri și și-au propus, încă de la înființarea asociației ADRENALINE, să readucă o parte din activitățile copilăriei anilor 80-90, printre acestea numărându-se și „datul” cu căruțul fabricat dintr-o scândură, două osii fabricate din lemn, câteva cuie și, bineînțeles, patru rulmenți. Pe lângă distracția și adrenalina ce o trăiești la o tură de dat cu căruțul, prin astfel de acțiuni tinerii își propun și animarea comunității din Anina și promovarea turismului din zonă. Toate aceste lucruri vin din pasiune și dorința de a readuce în atenția generației mai tinere modalități interesante pentru a-și petrece timpul liber.

YouTube video

Evenimentul de ieri a început dis-de-dimineață, participanții înscriși în competiție fiind nevoiți să-și confecționeze singuri căruțurile, partea amuzantă a acțiunii fiind faptul că o parte din sculele necesare asamblării au fost cam uzate, după cum ne-a povestit George Lungu, unul dintre organizatorii evenimentului. După ce au terminat de confecționat căruțurile, a urmat competiția în sine, structurată în două probe, la prima probă participanții fiind nevoiți să alerge de la linia de sosire și până la start, în funcție de locul pe care-l ocupau în alergare, participanții să-și așeze căruțul pe linia de start. După această probă, a urmat proba pentru concurenții înscriși în competiție, ei fiind împărțiți în patru grupe a câte trei concurenți, pe sistemul turneu, primul ajuns la linia de sosire calificându-se în finală. Câștigătorii au fost recompensați cu premii simbolice, confecționate tot de către participanți, ele constând în căruțuri în miniatură.

expresb 1000x100

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157667414404056″]

După ce și-au consumat energia dându-se cu căruțul, participanții au avut parte de o petrecere-n aer liber ce a avut loc până târziu în noapte, de la petrecere nelipsind palinca și slana. Următorul eveniment organizat de Asociația ADRENALINE va fi „Rock-LINE” și se va desfășura la Anina în luna iunie.

1000 x 200 gif