VIDEO. USR explică rolul consilierilor locali printr-un clip. Robu, personajul în antiteză

banner publicitar

USR Timiș a postat un clip ilustrativ prin care explică rolul consilierilor locali. Nicolae Robu este prezentat drept personajul negativ, iar candidatul USR Timiș, Dominic Fritz, apare cu soluțiile. Clipul are și o poveste cu tâlc la mijloc. 

Filmulețul, pe lângă mesajul de îndemn la votare, conține și câteva ironii aruncate actualei conduceri, dacă timpurile de precampanie necesită idei ingenioase. Lecția administrativă online subliniază că actuala administrație este una defectuoasă.

Mesajele subliminale din clip

„Timișoara este binecuvântată. Nu doar că avem primar horticultor exotic, amiral de canal, fotbalist de ocazie, maiestru faianțor, profesor realizat, dar e și un primar de excepție, care își scrie textele sau pune semafoare singur cu mâna lui. Autointitulatul, supercinstitul, corectul profesor universitar doctor honoris causa. Poate nu știați, dar în ciuda a ce pretinde, nu e doar decizia primarului. Nici nu e în atribuția lui ce străzi se lărgesc, unde se pune canalizare, unde se pun semafoare, ce flori sau ce gresie se potrivesc mai bine cu mica Vienă, ci a lui și a Consiliului Local”.

„Dar ai văzut vreodată vreun consilier local? Știi cum arată? Legenda spune că… Consiliul Local este jumătatea mai puțin vizibilă a aparatului administrativ al orașului, care ar trebui să fie un partener al deciziilor, și nu un simplu executant al dispozițiilor șefului. Asta dacă ai participat la alegeri. În Consiliul Local se hotărăsc prin vot democratic cam toate chestiile cu care se laudă actualul domn’ primar și câteva cu care nu se laudă neapărat”.

Urmăriți aici clipul video