Centrul de vizitare din Armeniș folosește o modalitate inedită pentru a atrage turiștii. Cei care doresc să cunoască îndeaproape modul de viață al zimbrilor vor avea parte de o experiență unică în Europa!
Tehnologia pune stăpânire pe Centrul de vizitare din Armeniș. Turiștii vor fi mai aproape de zimbri decât și-ar fi imaginat vreodată, totul prin intermediul celei mai mari proiecții holografice din Europa. Proiectul a fost pus la cale de WWF, Asociația Măgura Zimbrilor Armeniș și atelierul Modulab și își propune să prezinte în mod științific viața zimbrilor reintroduși în Munții Țarcu. Cele trei instalații performante preiau datele direct din teren și le redau în mod interactiv în Centrul de vizitare din Armeniș.
„Am visat să creăm un centru de vizitare nemaivăzut în România. Încercăm să aducem știința mai aproape de oameni, prin intermediul noilor tehnologii deoarece zonele acestea rurale sunt aproape uitate de noile generații, care sunt ahtiate după tot felul de stimuli și uită de valorile naturale. Aici am vorbit pe limba acestei noi generații despre lucrurile de preț ce ne mențin sănătatea noastră, ca specie, ca umanitate”, susține Oana Mondoc, manager al proiectului „Măgura Zimbrilor, laborator de inovație pentru natura sălbatică”.
Prin același program a fost creată și o stație de cercetare, amenajată în căminul cultural din satul Feneș, dat în folosință de Primăria și Consiliul Local al Comunei Armeniș. Stația cuprinde și un spațiu de cazare și de lucru pentru studenți.
Proiectul are ca scop prezentarea comportamentului zimbrului în mediul său natural și activitățile sale într-o zi obișnuită, totul pentru a-i determina pe vizitatori să aprecieze mai mult biodiversitatea și să înțeleagă importanța păstrării unui echilibru în natură. Centrul de vizitare a fost deschis luna aceasta.