În comuna Tomești, din județul Timiș, în care se află celebrul Transluncani, a fost finalizat un nou drum spectaculos, prin munți. Șoseaua are o lungime de 3,7 kilometri și a fost realizată în cadrul unui proiect european în valoare de 1,2 milioane de euro.
Un nou punct de atracție pentru turiștii care-și propun să viziteze frumusețile din zona Făgetului. În comuna Tomești, din județul Timiș, a fost finalizat un drum spectaculos prin munți, în urma unei investiții cu bani europeni, care leagă satele Luncanii de Jos de Luncanii de Sus.
„Prin acest drum se închide inelul la autostradă Margina – Tomești – Luncani – Fârdea – Traian Vuia. De fapt, prin închiderea inelului am deschis Țara Făgetului. Acum oamenii au o alternativă să nu te mai întorci pe unde ai venit. Dacă mergi la Valea lui Liman, te dai jos pe autostradă la Margina, mergi la mănăstire la Românești, la Valea lui Liman, la Luncani, te poți întoarce la Surduc, Traian Vuia sau invers. De fapt, s-a deschis zona Făgetului”, a declarat Costel Medelean, primarul comunei Tomești.
Costel Medelean a afirmat că noua șosea este formată din două segmente de drumuri comunale care au o lungime totală de 3,7 kilometri.
„Noi, la Tomești, doar cu bani europeni am făcut proiecte. Acest proiect este finanțat pe măsura 7.2, de AFIR. Cu acest proiect eu am închis 99,99% cu ce înseamnă asfalt pe drumuri comunale, străzi în comuna Tomești. Acest drum este format din două segmente, DC116 și DC117 până în limită cu Fârdea, în total, 3,7 kilometri. Tot în acest proiect mai sunt câteva străduțe asfaltate și 1,2 kilometri de la Românești la Curtea. Mai trebuie finalizată partea de indicatoare, marcaje și acostament. 98% este finalizat proiectul. Un milion de euro este finanțarea europeană, plus partea de cofinanțare din partea primăriei, în jur de 1,2 milioane euro în total. Lucrările au început în vara anului trecut”, a detaliat primarul comunei Tomești.
În comuna Tomești se află și cea mai spectaculoasă șosea din județul Timiș, realizată tot cu bani europeni, în urma unei investiții de un milion de euro. Este vorba de drumul agricol Oboare, supranumit și Transluncani, săpat în munte și care are o lungime de peste cinci kilometri. Cel mai înalt punct de pe acest drum se află la o altitudine de 700 de metri. Șoseaua a fost inaugurată în urmă cu doi ani, iar de atunci atrage turiști ca un magnet.
„După realizarea proiectului, tot pe fonduri europene, am pus în valoare de fapt frumusețile patriei, frumusețile zonei montane a județului Timiș. Mai ales în weekend sunt sute de vizitatori pe Transluncani”, a precizat Costel Medelean.