VIDEO. Un jucător spectaculos din vestul Europei închide seria transferurilor din străinătate la echipa de baschet SCM Timișoara

SCM Timișoara și-a conturat lotul de baschetbaliști pentru sezonul care începe din toamnă. Dragan Petricevic a ales pentru postul de pivot un jucător cu un profil opus celui avut de Vladan Vukosavljevic, masivul jucător de sub panoul „leilor” din sezonul precedent. Ultimul străin venit este Amaury Gorgemans.

Noul jucător al Timișoarei va împlini în toamnă 27 de ani, este un pivot atletic și este belgian. Până în prezent, a jucat doar în țara sa natală, la cluburi precum Belfius Mons-Hainaut, Spirou Charleroi și Basic-Fit Brussels, club la care a activat în ultimul sezon și care a fost printre semifinalistele campionatului. Înalt de 213 cm, nu a fost titular sezonul trecut, când a avut medii de 4.5 puncte, 2.8 recuperări, 0.2 pase decisive/meci, în 26 de partide. „Gorgermans este un pivot mobil, un strech 5, care pentru înălțimea lui se mișcă destul de repede. Nu reprezintă un clasic post-up 5, ci calitatea lui principală este mobilitatea. A contat foarte mult și dorința lui de afirmare într-un campionat diferit de cel belgian și din primele discuții am simțit că acest jucător va aduce un plus de energie, chiar dacă nu este fundaș sau extremă”, spune antrenorul Dragan Petricevic despre ultima achiziție.

În vara aceasta, SCM Timișoara i-a transferat pe baschetbaliștii Adam Mirkovic, Troy Franklin, Anders Abu Teir și Mirel Dragoste. Lotul îi mai include pe Nikola Pesakovic, Sherwood Brown, Milos Komatina, Alexandru Coconea, Cristian Mocrițchi, Mihai Ursan, Bogdan Penciu, Robert Schipor. Mai jos puteți urmări un clip cu evoluțiile lui Gorgemans de pe vremea când juca la la Mons Hainuat:

YouTube video

Sursa foto: lesoir.be