Cea de-a 17-a ediție a Banat Agralim reunește, timp de trei zile, peste 200 de expozanți din domeniu. Vizitatorii sunt așteptați în campusul Universității de Știinte Agricole și Medicină Veterinară „Regele Mihai I al României” din orașul de pe Bega, unde vor fi întâmpinați de agricultori, producători și crescători de animale.
Deschiderea oficială a expoziției a avut loc în campusul U.S.A.M.V.B. din Timișoara. Gazdele evenimentului i-au avut drept invitați pe oficiali din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, PS Paisie Lugojanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Timişoara, dar și personalități ale mediului academic și de cercetare.
„Cercetarea încununează activitatea de educație care are loc în această universitate. Astăzi, mâine și poimâine se întâlnesc rezultatele cercetării cu producătorul. Se pot vedea efectele cercetării și rezultatele de pe câmpurile acestea, cu finalitate pe mesele noastre (…). E important să se înțeleagă investiția în cercetare și beneficiile pe care le aduce pentru poporul român și pentru ceea ce găsim noi în farfuriile noastre, în fiecare zi. Mă bucur că se întâlnesc, astăzi, educația, cercetarea și producția. Încurajăm aceste lucruri ca și universitate de prestigiu la nivel național, suntem alături de producători prin consultanța pe care avem capacitatea să o oferim”, a declarat Cosmin Popescu, rectorul USAMVBT.
Reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și-au arătat, și în acest an, sprijinul față de comercianții de profil și nu numai.
„Am încercat să aducem o ediție în care să fie împreună știința, practica și arta, pentru a face o agricultură inteligentă (…). Vă mulțumesc expozanților, care ați făcut de-alungul anilor ca Banat Agralim să devină cel mai important eveniment emblematic din sectorul agricol”, a declarat Florica Chirita, președintele executiv al CCIA Timiș.
În cadrul expoziției, vizitatorii pot găsi utilaje agricole, echipamente pentru industria alimentară, dar și alte echipamente forestiere, material biologic și tehnologii specifice. Pe lângă produsele ecologice, sunt expuse și produse tradiționale alimentare.
Pe durata desfășurării expoziției, se vor organiza concursuri de echitație și de dresaj canin, demonstrații „în câmp” cu mașini și utilaje agricole, workshop-uri cu tematică specifică. De asemenea, crescătorii de animale le stau la dispoziție celor interesați, cu exemplare de diferite specii și rase.
Târgul mai poate fi vizitat astăzi și mâine, în intervalul orar 10.00 și 20.00, iar intrarea este liberă.