VIDEO Romeo Dunca a văzut moartea cu ochii

Milionarul care îl însoţeşte pe Coco Galescu în expediţia de la Polul Sud e gată să-şi încerce din nou limitele, chiar dacă, în 2007, când se afla la doar două zile de schiat până la cel mai nordic punct al Pământului, numai şansa l-a salvat de la moarte.

Omul de afaceri timişorean, pasionat de sporturile extreme, aşteaptă cu mare nerăbdare să plece în ceea ce înseamnă prima expediţie românească pe schiuri la Polul Sud. “E ca şi când ai termina armata, AMR, au mai rămas trei zile până plec. Eu sunt pregătit dintotdeauna pentru aventuri în care nu ştii ce urmează. Sunt pregătit de felul meu, tot timpul sunt pregătit pentru lucruri extreme”, a spus Romeo Dunca.

Primul român care a alergat pe motocicletă în raliul Paris-Dakar consideră că o astfel de expediţie în zilele noastre nu e la fel de periculoasă ca aceea de acum o sută de ani, când norvegianul Amundsen a atins pentru întâia oară Polul Sud. “Acum ne putem folosi de toate cuceririle tehnicii şi lucrurile sunt mult mai simple”, a spus Dunca. Totuşi, cei doi vor merge aproximativ 20 de zile pe schiuri, la -40 sau chiar -45 de grade Celsius, ceea ce, cu siguranţă, nu e îndemâna oricui.

Romeo Dunca şi-a amintit şi de o întâmplare mai puţin fericită, din timpul expediţiei la Polul Nord, în 2007, când a căzut în apă. “Eram ud până la piele şi erau undeva la -40 de grade. Hainele au îngheţat instantaneu”, a povestit omul de afaceri. Acesta este convins că e mai greu să trăieşti în România decât să atingi Polul Sud şi a făcut chiar şi o glumă legată de procesul pe care îl are cu primarul Zăvoiului, Antonia Bunei, care i-a cerut mită pentru a putea investi pe Muntele Mic. “Acolo nu se dă şpagă. Problema e că nici aici nu se ia. Toată lumea dă, dar nimeni nu ia”, a glumit Dunca.