VIDEO. Robu, la inaugurarea cu fast a stadionului din Liebling, localitate afectată de pandemie: „Aleg mereu soluţiile cu care îmi ating scopul”

În localitatea Liebling din judeţul Timiş, afectată de pandemie, a avut loc ieri o ceremonie fastuoasă de inaugurare a stadionului local. Au fost prezenţi reprezentanţi liberali, Nicolae Robu, Alina Gorghiu şi Marilen Pirtea, dar şi preşedintele Consiliului Judeţen Timiş, Călin Dobra.

Opulenţa evenimentului constă în faptul că, deşi populaţia se confruntă cu probleme serioase, mingea pentru jocul de gală a fost adusă cu elicopterul. Evenimentul a fost organizat de primarul liberal Ioan Munteanu.

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a dat o explicaţie referitoare la evenimentul la care a participat: „Este adevărat că am participat la inaugurarea unei baze sportive în comuna Liebling, la invitaţia primarului liberal al comunei, Ioan Munteanu, însoţit de câţiva colegi fruntaşi PNL Timiş. Eu şi colegii am asistat la ceremonialul religios de sfinţire, la secvenţa de discursuri şi la venirea unui elicopter care a adus două mingi. Am salutat asistenţa, respectând regulile vremii, asta înseamnă nedând mâna cu oamenii, ci explicându-le politicos, când ei au venit cu mâna întinsă spre mine, că trebuie să respectăm regulile pandemiei, să mă scuze şi că promit în vremuri mai bune inclusiv să joc fotbal pe acel teren frumos”, a precizat edilul timişorean.

Robu nu şi-a ascuns pasiunea pentru fotbal şi nu a ezitat să iasă în evidenţă la eveniment, executând un penalty îmbrăcat în costum şi pantofi.


Primarul Timişoarei a descris în amănunt momentul. „În privinţa pozei apărute cu mine trăgând la poartă, da, e de astăzi, cu pasiunea mea binecunoscută pentru fotbal. N-am rezistat tentaţiei de a da un gol, tentaţie amplificată de faptul că în poartă era un portar profesionist, Călin Frunză, şi am executat în ţinuta costum-cravată-pantofi de costum un penalty, reuşind să înscriu plasând mingea în dreapta portarului, la rădăcina barei”, a adăugat Robu.

Întrebat de un jurnalist de ce a ales rădăcina barei şi nu vinclul, Robu a răspuns savuros: „Aleg întotdeauna soluţiile cu care îmi ating scopul”.

Conform ziarului Libertatea, elicopterul care a coborât cele două mingi pe teren aparţine omului de afaceri din Caraş-Severin, Romeo Dunca, iar închirierea aparatului de zbor a costat 1.400 de euro. Investiţia a fost făcută în condiţiile în care populaţia se confruntă cu efectele pandemiei. Aceeaşi sursă spune că elicopterul a zburat de la Caransebeş-Liebling şi înapoi.

Sursa foto: Libertatea