VIDEO: Recital de excepţie al maestrului Gheorghe Zamfir, pe scena din Bocşa

După ce nu cu mult timp în urmă a lansat în Casa de Cultură volumul ,,Poveştile lui Zamfir”, regele naiului a revenit la Bocşa, de data aceasta pentru a prezida juriul festivalului-concurs ,,Aurelia Fătu-Răduţu”, ocazie cu care a susţinut şi un minirecital.

Dumnezeul naiului, aşa cum l-a numit simpaticul prezentator Dan Liuţ, nu a venit singur pe scena festivalului ,,Aurelia Fătu-Răduţu”, ci însoţit de un prieten vechi. ,,Mulţumesc tuturor pentru primirea făcută. L-am adus cu mine pe prietenul meu de zeci de ani, din exil, unde am petrecut aproape jumătate din viaţă, la Paris. E vorba de părintele Constantin Târziu, parohul Catedralei Ortodoxe Române din Paris”, a spus Zamfir. La rândul său, părintele Târziu le-a explicat bocşenilor de ce asistă la un moment excepţional atâta vreme cât îl au în faţă pe Gheorghe Zamfir: ,,De 33 de ani suntem în prietenie cu maestrul Zamfir, care este în rândul marilor români ce au reprezentat România peste hotare. Nimeni altul nu a făcut cunoscută ţara asta mai mult decât maestrul Zamfir. Naiul maestrului a răsunat pe cele patru continente şi, în exil fiind, nu a încetat nicio clipă să-şi iubească glia. Trebuie să revenim la valorile strămoşilor strămoşilor noştri, să ne trezim din somnul în care dormim. De 24 de ani cântăm « Deşteaptă-te române!» şi tot adormiţi suntem”.

Gheorghe Zamfir, având în spate orchestra condusă de prof. Ionel Bonţu, a stârnit ropote de aplauze la finele unui spectacol de excepţie, cum la Bocşa s-au văzut mai rar, ca să nu spunem deloc. ,,Vreau să-i mulţumesc în primul rând domnului Zamfir pentru că a acceptat să fie preşedintele juriului. Maestrul chiar se simte bine la Bocşa şi ne-a bucurat sufletele cu naiul său”, a spus primarul Cismăneanţu, vizibil emoţionat şi entuziasmat în acelaşi timp de ceea ce a văzut pe scenă.