VIDEO. Oameni transportați spre carantinare ca sardinele! „Ăsta e modul de organizare. Nu putem face față în regim de taxi”

Cu doar câteva zile înainte ca filmulețul cu oamenii transportați spre centre de carantinare din vestul țării, într-un autocar, înghesuiți unii peste alții, să devină viral, prefectul de Caraș-Severin explica modul de organizare a acestor transporturi în județ. Într-adevăr, nu e ușor, dar și oamenii ar trebui să înțeleagă. 

Starea de urgență în care se află România de două luni nu i-a învățat mare lucru pe unii șefi de instituții, cu responsabilitate maximă în această perioadă. Prefectul de Arad, spre exemplu, și directorul Direcției de Sănătate Publică din același județ, habar n-au cum sunt preluați oamenii din Vama Nădlac, acolo unde, în mod normal, așa cum auzim la televizor, trebuie triați și după un minim consult, să fie transportați spre centrele de carantinare apropiate de localitatea de domiciliu.

Ei bine, un transport efectuat zilele trecute arată cam așa…

Și atenție, nu e singurul transport de genul aceasta! Nu doar că este încălcată orice măsură sanitară, dar nici regulile privind transportul de persoane nu sunt respectate. Din imagini se vede clar că autocarul transportă mult mai mulți oameni decât ar fi permis conform locurilor cu care este dotat, unii stând în picioare pe culoar sau pe scările autocarului.

Prefectul de Caraș-Severin, Cristian Gâfu, știind probabil că în județul Arad, la Vama Nădlac, lucrurile nu sunt tocmai așa cum ar trebui, a dat asigurări, la începutul săptămânii, că în Caraș-Severin nu există probleme cu privire la transportul persoanelor care urmează să fie plasate în carantină. „Sunt luate de către inspectoratele pentru situații de urgență și sunt aduse de la o graniță de județ până la cealaltă graniță de județ. Și tot așa preluate. De obicei, ei vin compact. Că cine îi lasă acolo îi lasă tot compact. Cine vine individual vine cu autoturismul propriu. Și atunci merge însoțit de mașina de poliție de la punctul de intrare în județ, de la Sacu, până la Herculane, de exemplu”, explică prefectul.

Unii dintre oameni se plâng însă nu doar de condițiile de transport care sunt precum cele prezentate în filmulețul de mai sus, ci și de timpul de așteptare care este exagerat. Prefectul Gâfu îi contrazice. Buna organizare și comunicarea între instituțiile județelor face ca cei din Caraș-Severin să știe exact când trebuie să preia un transport și până unde urmează să îl ducă. Însă și oamenii ar trebui să înțeleagă că nu pot fi tratați preferențial. „Nu sunt timpi mari de așteptare a persoanelor respective, pentru că noi suntem sunați din momentul în care intră în țară, în Arad. Sunt situații în care așteaptă poate o oră, două, trei când vin mai mulți. Dar ăsta este modul de organizare și trebuie să înțeleagă și persoanele respective că nu putem face față în regim de taxi”, a completat prefectul de Caraș-Severin.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/