Rușine, domnule „ministru”! „Nu m-am gândit vreodată că voi fi tratată ca o râmă de țara mea!”

Ministrul Sănătății în Caraș-Severin, așa cum s-a autointitulat Romeo Dumitrescu, directorul Direcției de Sănătate Publică din județ, e desființat de carantinații de la Herculane, pe care i-a etichetat „prostituate” și „foști pușcăriași”.

Oamenii închiși în camere pentru două săptămâni într-un hotel din Băile Herculane, pentru a nu exista nici cel mai mic risc al răspândirii coronavirusului, pe care l-ar fi putut aduce din străinătate, unde au fost la muncă, îi arată obrazul doctorului Dumitrescu. „Un astfel de individ conduce Direcția de Sănătate Publică în Caraș-Severin?! Păi atunci să nu ne mai mirăm că suntem ultimii din țară! Mi-e silă! Să nu aibă norocul să-i văd vreodată mutra! Mama mea își rupe mâinile în străinătate, muncește din greu și un astfel de individ, numit politic de PNL, o face curvă?! Prefectul Gâfu ce face, doarme?! Să-l dea afară pe acest neom! Șeful lui de partid, Vela, nu aude de la înălțimea lui ce spune acest individ care se crede ministru?! Ne provocați scârbă, neoamenilor!”, ne-a transmis unul dintre cititorii Express de Banat.

Mihaela Dobre este unul dintre cei peste 200 de oameni aflați în carantină la Băile Herculane. Ne-a povestit dezgustată, plină de furie și de revoltă, dar și cu îngrijorare ceea ce a trăit imediat după ce a intrat în țară, prin Vama Nădlac. „Ne-au tratat ca pe vite, ca pe niște animale. Am stat cu picioarele în apă, uzi la picioare. Am plecat cu un autocar în care am stat unii peste alții. Nicio siguranță. Dacă unul singur dintre noi ar fi avut coronavirus, astăzi am fi fost cu toții infectați! Ne-au plimbat prin Arad, Timiș și Hunedoara. A fost un calvar, un chin, până am ajuns la Herculane. Eu am simțit că sunt tratată ca o râmă. Și apare și acest Dumitrescu, cireașa de pe tort, care mă face curvă! Eu nu am interacționat din data de 3, de când am ajuns aici, cu nicio prostituată. Sunt femei venite din Austria și Franța, dar nu sunt prostituate. Toată lumea care intră în țară vine de nevoie. El ne educă pe noi, că suntem prostituate și hoți de buzunare?! Nu m-am gândit vreodată că voi fi tratată ca o râmă de țara mea! Am venit conștientă ca voi intra în carantină, nu e niciun fel de problemă, am venit să mă supun regulilor, pentru că nu mi-aș fi dorit să îmbolnăvesc pe cineva, dar am fost călcată în picioare. De acest Dumitrescu, de autoritățile din Caraș-Severin, de România!”, ne-a mărturisit Mihaela Dobre.

Femeia atrage atenția și asupra altor aspecte, deosebit de grave. La Herculane, se află în carantină o tânără însărcinată. „Noroc că a spus ea acest lucru. Nu ne-a întrebat nimeni dacă ești bolnav, dacă ești sănătos. Era o doamnă diabetică, nu ne-a întrebat nimeni de boli cronice, de medicamente. Am primit o listă cu două numere de telefon și atât. Vorbesc pe balcon cu un domn venit din Anglia, a suferit un infarct, marele lui noroc e că are medicamente suficiente la el. E revoltător, iar domnului Dumitrescu, rușine să-i fie!”, a mai spus aceasta.

De ce sunt oamenii atât de revoltați?! Pentru modul în care îi privește noul șef al Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin, Romeo Dumitrescu, pus de PNL după ce l-a suspendat din funcția ocupată prin concurs pe Dan Miloș. „Am discutat cu carantinații veniți din Anglia și Austria. Sunt și oameni cu o calitate umană foarte slabă, mă refer aici la persoane dedate numai la acțiuni antisociale, cu repetat statut de deținuți în diferite închisori din România și din străinătate, femei pierdute, care practică prostituția în tiruri și pe diferite străzi. Majoritatea au un verbiaj absolut scandalos!”, sunt cuvintele lui Dumitrescu.