[VIDEO] Noi investiții în Caransebeș! Consilierii și-au dat acordul!

Muncă și distracție în ședința de consiliu local din Caransebeș. Aleșii au votat proiecte care vizează derularea unor lucrări edilitare sau crearea de locuri de muncă, dar și finanțarea pentru Serbările Cetății, eveniment care se apropie cu pași repezi.

Ședințele de consiliu local devin deliciul presei de la lună la lună la Caransebeș. Pe lângă interpelările de la final rostite cu patos de membrii și simpatizanții social-democraților, lucrurile sunt luate în serios de grupul PSD din cadrul Consiliului Local când vine vorba de investiții sau lucrări care sunt realizate în interesul cetățeanului.

Alimentarea cu apă potabilă în cartierul Valea Cenchii a deschis ședința de Consiliu, în sală fiind prezenți mai mulți locuitori ai zonei care au dorit să li se spună exact când vor avea apă potabilă la robinete. Conducerea Primăriei a menționat că s-a găsit soluția tehnică după ce s-a solicitat o expertiză tehnică de la Aquacaraș, astfel că se va fora un puț de la care să fie captată apa și distribuită prin vechea rețea, asta până când va începe investiția din etapa a III-a ISPA de realizare a unei noi rețele de apă și canalizare în Valea Cenchii.

Consilierii PSD au fost de acord și cu dezvoltarea unei noi investiții în zona industrială de la ieșire din oraș spre Hațeg. Aici, firma TMD Friction dorește să-și extindă afacerea, care este prosperă de peste 7 ani. Această investiție ar crea aproape 500 de noi locuri de muncă în domeniul auto. Consilierii au aprobat în unanimitate organizarea unei licitații publice, cu adjudecarea la cel mai mare preț posibil pentru vânzarea a 25.000 m.p. din domeniul public. Investiția va demara într-un an de la data primirii autorizației de construcție și va fi finalizată în maximum doi ani, iar facilitatea pe care o acordă Consiliul Local la plata acestor terenuri este, dincolo de prețul atractiv, evident, termenul de plată de 12 luni de zile, tocmai pentru a lăsa investitorul să demareze lucrări de construire a halelor și tot ceea ce ține de amenajarea unităților de producție.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

YouTube video

Nu atât de binevoitori cu banul public au fost pesediștii când a venit vorba de aprobarea unei rectificări bugetare, în urma căreia Casa de Cultură ar primi banii pentru realizarea manifestării Serbările Cetății. Liderul de grup Florin Bogdea a propus ca suma alocată să fie diminuată la 150.000 de lei cu tot cu partea de autofinanțare a Casei de Cultură de pe urma închirierii domeniului public pentru comercianți pe timpul celor 4 zile de sărbătoare. La această solicitare, primarul Felix Borcean a declarat că a redus deja din bugetul solicitat de conducerea Casei de Cultură, astfel că a cerut votul aleșilor pentru 197.000 de lei, pentru că altfel întreaga manifestare și-ar reduce importanța și, până la urmă, sunt banii contribuabililor care cer astfel de manifestări pentru a avea și momente de distracție pe parcursul anului. Proiectul de hotărâre a fost aprobat doar prin majoritatea consilierilor PNL și cu votul împotrivă al celor de la PSD.

publicitate si promovare online banner maxagro