VIDEO. Amenințări, focuri de armă și dosar penal! Scandal pe un fond de vânătoare din Anina

Scandal mare la Anina, cu un vânător și un paznic de vânătoare. Ion Bucelea spune că în data de 8 iunie a auzit trei focuri de armă în perimetrul Fondului Cinegetic de Vânătoare Steierdorf, zonă de care răspunde, și când s-a deplasat spre locul respectiv, a dat peste Vasile Pârvănescu, vânător, aflat singur într-o mașină de teren marca Suzuki.

„Într-o astfel de situație, ca paznic de vânătoare, am datoria să-l legitimez pe cel în cauză, să-i verific autorizația de vânătoare, precum și arma. Domnul Pârvănescu nu doar că a refuzat să facă asta, dar m-a și amenințat că mă dă afară din serviciu. În plus, a încercat să treacă cu mașina peste mine, pentru că eu îi barasem calea cu mașina mea. Menționez că era singur, iar în mod normal ar fi trebuit să fi fost însoțit de un alt vânător, cel care este organizatorul vânătorii”, ne-a mărturisit Ion Bucelea.

Vasile Pârvănescu, cel incriminat, are o altă opinie legată de incidentul respectiv, susținând că nu a intenționat nicio clipă să treacă cu mașina peste paznic. Ba dimpotrivă, paznicul i-a blocat drumul și nu l-a lăsat să treacă.

„Am înțeles că ar fi vrut să-mi facă un control, or el singur nu avea voie să facă așa ceva. I-am cerut să sune la 112 să vină polițiștii să mă controleze, nu a vrut să o facă, până la urmă am sunat eu, polițiștii au venit, însă el a fugit acasă. De ce a fugit? Eu i-am așteptat pe polițiști la marginea pădurii, mi-au făcut control în mașină, acasă la dulapul cu arme, el de ce n-o rămas să facem împreună control? Repet, el singur nu avea voie să-mi controleze mașina, doar însoțit de un alt vânător sau cu martor, cel puțin”.

Mai mult de atât, Pârvănescu spune că de fapt el nu a fost la vânătoare, ci la cules de fragi. Neagă și faptul că s-ar fi tras trei focuri de armă, sau cel puțin el nu a auzit din locul în care se afla. Conflictele sunt mai vechi, deși cei doi sunt vecini cu casele. Pârvănescu își amintește că în 22 martie anul acesta, Ion Bucelea l-ar fi înjurat atât pe el, cât și pe un oficial al orașului și chiar a vrut să-l lovească cu un bolovan. „Că m-a înjurat și m-a amenințat i-am făcut plângere la poliție astăzi (9 iunie, n.r.)”, ne-a precizat Pârvănescu.

Directorul A.J.V.P.S. Caraș-Severin, Dumitru Dragomir, ne-a declarat că: „Legat de evenimentul care a avut loc pe Fondul Cinegetic de Vânătoare Steierdorf, există la sediul Clubului de Vânători și Pescari Sportivi din Oravița un raport de eveniment întocmit de paznicul de vânătoare. Potrivit statutului, se va da curs acestei sesizări și urmează prin structurile noastre de jos în sus, prin comitetul Clubului Oravița și într-o ulterioară ședință de consiliu a AJVPS Caraș-Severin, să se audieze fiecare parte și să vedem ce s-a întâmplat”.

Directorul Dragomir spune că principala atribuție a paznicului de vânătoare o reprezintă paza și ocrotirea Fondului Cinegetic. În cazul unor evenimente care au loc pe raza sa de competență sau dacă a dat curs unor cereri din partea vânătorilor de a verifica anumite aspecte ce au loc pe acel fond de vânătoare, el trebuie să legitimeze membrii vânători găsiți la momentul respectiv.

„Conform raportului depus, se pare că paznicul de vânătoare a auzit trei focuri de armă, drept pentru care s-a deplasat într-acolo, unde s-a întâlnit cu domnul în cauză, membru vânător al asociației noastre, al grupei de pe fondul Steierdorf. (…) Orice fel de autorizație de practicare a vânătorii o poate poseda vânătorul respectiv este obligatoriu să fie însoțit, în cazul autorizațiilor individuale, de către organizatorul acțiunii, iar în cazul autorizațiilor de vânătoare colective, trebuie să fie înscris nominal pe autorizație de către organizatorul respectiv.”

La mai bine de o săptămână de la cele întâmplate, am revenit cu telefoane, interesându-ne de mersul lucrurilor, mai cu seamă că Gheorghe Cocora, secretarul Clubului de Vânătoare Oravița, urma să-i cheme pe cei doi pentru explicații. „Pârvănescu mi-a zis că a sunat la 112 și că polițiștii au fost la el acasă să-i verifice arma și dulapul în care își ținea pușca. I-am cerut să aducă o dovadă de la Poliția Anina, o copie după procesul-verbal să vedem și noi care e adevărul. Se pare că Poliția nu-i dă lui personal dovada asta, e nevoie să vorbesc cu domnul director Dragomir să facă o adresă oficială.”

Până se va întâmpla lucrul acesta, de la Poliție am aflat că, în urma verificărilor făcute, oamenii în uniformă nu au constatat nereguli, dar că s-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare, pe baza plângerii lui Vasile Pârvănescu împotriva lui Ion Bucelea și a tatălui acestuia, pentru faptul că i-a blocat drumul în pădure, iar acasă l-a amenințat cu bătaia. În plus, Pârvănescu spune că a cerut un ordin de protecție de la Poliție, pentru ca cei doi să nu se apropie de el sub zece metri.

La rândul său, Ion Bucelea se pregătește să depună plângeri la Poliție și la Parchet pentru ultraj și amenințări.