Pascu va da explicaţii procurorilor!

Actuala administraţie publică a oraşului Bocşa a depistat mai multe nereguli comise de fostul edil-şef şi, după cum arată concluziile preliminare ale raportului de audit, e posibil să mai apară şi altele, motiv pentru care au fost sesizate organele de cercetare penală.

Pe lângă vânzarea cu cântec a terenului pe care s-a ridicat un supermarket, a arătat viceprimarul Constantin Borozan în ultima şedinţă a Consiliului Local Bocşa din 2012, Mirel Pascu ar mai fi făcut şi alte tranzacţii în defavoarea oraşului în calitatea sa de primar la acea vreme. Borozan s-a referit la un caz despre care Express de Banat a mai scris, ca urmare a sesizărilor venite din partea unor cetăţeni. Lui Pascu i se reproşează că s-a folosit de un intermediar, Ioan Palatinus, şi că a comis mai multe nereguli pentru a-şi împroprietări sora cu aproape 2.500 mp de teren pe Strada Magaziilor, la un preţ mai mic decât cel plătit de oricare alt cetăţean al oraşului în zona respectivă. Borozan a adus la cunoştinţa consilierilor locali faptul că Pascu ar fi întocmit mai multe documente prin care Minodora Pascu a devenit proprietara terenului respectiv în momentul în care ştia că nu va mai fi primar al oraşului. Cel mai grav este că Pascu nu a înscris în Cartea Funciară ipoteca pentru ratele rămase de achitat din contravaloarea terenului, ceea ce a făcut ca sora să apară ca proprietar imediat după ce a plătit o singură rată. “Actele invocate au fost întocmite ulterior datei de  10 iunie 2012, dată la care domnul Pascu avea cunoştinţă de faptul că nu va mai ocupa funcţia de primar”, a spus Borozan.

YouTube video

“Pentru toate aceste nereguli, ne vedem obligaţi a sesiza organele competente la care s-a făcut referire şi, bineînţeles, clarificarea legalităţii situaţiilor prezentate”, a declarat primarul Eugen Cismăneanţu.

Mirel Pascu spune că nu a comis nicio ilegalitate şi că va dovedi organelor de cercetare penală, dacă va fi cazul, că totul s-a derulat cu respectarea prevederilor legale.

Comments

  1. carmen says:

    Rusine!pentru cei ce nu fac nimic pentru Bocsa ci doar critica si acuza.Ar fi foarte indicat in sedintele de consiliu sa se discute ce va fi in continuare la Bocsa ,deoarece nu inunda mizeria de 2 saptamani nu au fost ridicate rezidurile menajere,mai mult nici ce era pana in prezent nu se mai face.Justitia sigur isi va face treaba ,deci cei in functile de conducere din Bocsa ar fi indicat sa nu mai denigreze oameni acestui oras ci sa le creeze conditii de munca si sa se ocupe de treburile pentru care au fost desemnati.De cand locuiesc in acest oras nu au fost atatea prezentari video .Pentru fiecare filmare este nevoie de timp ,mai bine FOLOSITI TIMPUL PENTRU A FACE EVA UTIL.