VIDEO: Descoperire uluitoare într-o peşteră din Cheile Caraşului: meteorit vechi de peste 60 de milioane de ani!

Marius Paniti, un speolog amator din Timişoara, a dat peste un asteroid despre care se presupune că a lovit Pământul, provocând o explozie puternică, care a dus la dispariţia multor specii de plante şi animale, printre care şi dinozaurii.

Potrivit Pro Tv, în Peştera de după Cârsa din Cheile Caraşului, timişoreanul ar fi făcut o descoperire ce ar putea face înconjurul lumii. Meteoritul gigant, vechi de peste 60 de milioane de ani şi cu o greutate de câteva mii de tone, ar fi lovit Terra la intrarea în atmosferă, obiectul ceresc fragmentându-se în mai multe bucăţi, care au fost găsite în Golful Mexic, în deşertul Sahara, Mongolia şi China. Specialiştii bănuiau că o parte din asteroid ar fi căzut şi pe teritoriul Europei, dar până acum nimeni nu a găsit vreo dovadă în acest sens.

Într-una din galeriile Peşterii de după Cârsa, Marius Paniti a dat de un perete imens cu o textură neobişnuită. A ajuns la concluzia că e un meteorit care s-a păstrat în condiţii excelente în peştera care măsoară 1.300 de metri lungime. “După ce marea s-a linistit, sedimentarea a continuat două-trei sute de metri. Acest proces continuă şi astăzi. Apa lucrează în continuare”, a spus Marius Paniti la Pro TV.

Mostre din acest meteorit au fost trimise deja la NASA, specialiştii americani urmând să stabilească dacă întreaga planetă va auzi de judeţul Caraş-Severin şi de Peştera de după Cârsa.