VIDEO Proteste de Ziua Unirii

Peste 100 de manifestanți s-au adunat de Ziua Unirii în centrul orașului, în ciuda frigului și a ninsorii de afară. Dacă la orele 15.00 numărul protestatarilor a fost redus, în doar 50 de minute, acesta a crescut semnificativ, odată ce în piață au ajuns și cadrele militare în rezervă.  

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă și în Retragere, filiala Caraș-Severin a fost astăzi alături de protestatarii din centrul Reșiței. Deși nu au dorit să ia, separat, cuvântul în fața jurnaliștilor, aceștia au strigat cot la cot cu locuitorii că vor schimbare la nivel central. „Jos Băsescu!” și „Jos Guvernul!” au fost lozincile cel mai des strigate de reșițeni.

Ba mai mult, la microfon, cadrele militare au început să recite versurile poeziei „Împărat și proletar”, semnate de Eminescu. Mai mult decât atât, au strigat cu glas tare că sunt nemulțumiți de ceea ce a ajuns astăzi țara.

În ce îl privește pe liderul sindical Marian Apostol, acesta a fost în stradă, alături de reșițeni și în a zecea zi de proteste. Acesta le transmite reșițenilor că nu trebuie să îi sperie frigul de afară și s-a declarat vizibil nemulțumit de starea de letargie în care a fost adus poporul român după 1989. „Ar fi păcat să ne mințim că doar din cauza vremii ne-am adunat așa de puțini”, spunea la ora 15.00, odată cu debutul protestelor liderul CNS Cartel Alfa.