VIDEO Cuvinte obscene și manele pe scena Filarmonicii Banatul, la un spectacol susținut de comediantul Micutzu

micutzu
1000x100 (1) untitled design set 970x90 px

Manelistul Jador nu a fost lăsat să concerteze la Filarmonica Banatul, în schimb, a fost aprobat un spectacol susținut de comediantul Micutzu. Astfel, aseară, acesta a intrat pe scenă pe o manea cântată de Jador, iar apoi a folosit cuvinte obscene.

Filarmonica Banatul din Timișoara a interzis concertul manelistului Jador, în schimb a fost de acord ca celebrul comediant Micutzu să susțină un spectacol de stand-up comedy. Așadar, marți seara, publicul prezent în Sala Capitol a putut vedea cum Micutzu intră pe scenă având în fundal o manea cântată de Jador. De asemenea, comediantul a folosit cuvinte obscene.

Lăsați-o până la capăt. (n.r. melodia) Bine v-am găsit. Bă, a zis cineva pe Facebook, păi dacă nu-l lăsați pe Jador să cânte, îi lăsați pe ăștia să zică p**a? Noi am spus corect. Așa că iată, și Jador, și p**a”, a spus comediantul după ce a intrat pe scenă.

Revoltată de întreaga scenă, mezzosoprana Aura Twarowska a scris un mesaj pe Facebook în care a criticat acest spectacol susținut pe scena Filarmonicii Banatul.

Noi, artiștii “clasici” numim scenele operelor, teatrelor, filarmonicilor lemn sfânt. Întotdeauna urcăm pe scenă cu respect și recunoștința, studiem, ne pregătim, ne îmbrăcăm în ținute alese, ne machiem/coafăm, ne controlăm atitudinea și mișcarea scenică. Atenție Postarea mea nu e despre artist, despre arta lui, sau despre preferințele publicului din sală. Trăim în democrație, fiecare are dreptul să aleagă, după gusturile și educația lui‼️ Consider, însă, că acest tip de spectacol nu își are locul pe scena Filarmonicii, după cum nici un concert simfonic nu își are locul într-un pub, sau un spectacol de operă, nu știu…, zic repede, pe un teren de cricket. Încerc să îmi imaginez, dar nu reușesc, cum, o instituție similara, Filarmonica din Viena, și-ar închiria sala (celebra Goldenesaal – unde se ține și cunoscutul Concert de Anul Nou) pentru acest tip de “artă”. Și da, să nu uităm de rolul educativ al culturii și nici faptul că ea e investiție în viitor!”, a scris Aura Twarowska, pe rețeaua de socializare.

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

Miercuri seara, de la ora 19.00 și ora 21.00, comediantul Micutzu, alături de Geo Adrian și Dobrota, vor susține încă două spectacole de stand-up comedy pe scena Filarmonicii Banatul. Prețul biletelor a fost cuprins între 80 și 130 lei.

Directorul Filarmonicii Banatul din Timișoara nu a putut fi contactat pentru a-și exprima punctul de vedere cu privire la această situație.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/