VIDEO. Comuna Zorlențu Mare, punctul fierbinte al alegerilor locale din Caraș-Severin

Comuna Zorlențu Mare a devenit un punct sensibil al județului Caraș-Severin încă dinainte de alegeri, atunci când locuitorii au mers în fața Prefecturii pentru a reclama numărul mare de cereri pentru vize de flotant, considerând că se încearcă fraudarea alegerilor. Așa cum era de așteptat, comuna este un punct fierbinte și astăzi.

Desfășurare de forțe în comuna Zorlențu Mare, acolo unde a fost constituită o zonă specială de siguranță publică, în care au fost angrenate peste 50 de efective de Poliție și Jandarmerie. S-a solicitat chiar și prezența luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Caraș-Severin, inclusiv efective din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara.

Pe parcursul zilei, efectivele aflate la fața locului au acționat pentru aplanarea mai multor situații conflictuale izbucnite în mod spontan între cetățenii care așteptau în fața secției de votare pentru a-și exprima dreptul la vot, organele de ordine publică aplicând 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.000 de lei, în cazurile în care s-au constatat încălcări ale legii.

1000x100 casa brutarului

Chiar și la această oră este coadă la Zorlențu Mare, nici vorbă de respectarea distanței de 1,5 metri între alegători, iar localnicii spun că au venit chiar și oameni stabiliți în străinătate pentru a vota astăzi în comuna cărășeană.

Conform situației prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă, până acum la Zorlențu Mare au votat 907 persoane, dintre care o treime, adică 324, pe liste suplimentare. Prezența atinge deja 110% cu o oră înainte de închiderea urnelor.