VIDEO: Ce face un ales local în timpul ședinței de Consiliu Local?! Studiază oferta de pariuri sportive!

Au primit votul oamenilor pentru a le reprezenta interesele, dar foarte mulți dintre aleșii locali își bat efectiv joc și nu fac altceva decât să profite în interes personal de pozițiile în care au ajuns. Unii se înfruptă din avuția statului, alții ridică mâna în plen în funcție de anumite interese, dar există și aleși locali pentru care problemele orașului reprezintă ultima lor grijă. E și cazul independentului Ioan Marișescu, consilier local la Bocșa.

În cea mai recentă ședință a Consiliului Local Bocșa s-au pus în discuție câteva probleme deosebit de importante pentru oraș și cu consecințe pe o perioadă lungă de timp. Nu la fel a perceput lucrurile și Ioan Marișescu, care, plictisit de-a dreptul, tolănit într-unul din fotolii, și-a butonat mai tot timpul smartphone-ul. Am fost convinși că acesta caută informații despre Aquacaraș, despre executarea silită pusă în aplicare de ANAF, despre procesul aflat pe rolul instanțelor, cu alte cuvinte, se documentează înainte de a vota pentru sau împotriva acordării de garanții financiare operatorului de apă-canal. Nu ne-am înșelat decât în privința unui aspect. Marișescu chiar se documenta, așa cum am intuit. Dar nu în legătură cu proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi! În timpul ședinței ordinare a Consiliului Local din luna octombrie, alesul local Ioan Marișescu a studiat cu mare interes oferta pariurilor sportive. A stat mai tot timpul cu telefonul pe masă și a căutat meciurile care să-i rotunjească veniturile. Nu s-a oprit nici măcar atunci când a luat cuvântul colegul său din dreapta, Petru Prorocu. A încercat însă să fie mai discret, ținând telefonul sub masă!

Ei bine, dacă aceștia sunt oamenii care gestionează problemele și hotărăsc destinele orașelor, nu e de mirare de ce județul Caraș-Severin e la coada tuturor clasamentelor!