[VIDEO] Bătaie și scandal la Urgențe! Spitalul Municipal din Caransebeș, vulnerabil în fața violențelor!

Uneori, oamenii care ajung la Urgențe uită că vin pentru ajutor, nu pentru a aplica legea pumnului. Un brancardier a fost bătut cu bestialitate de trei tineri la Serviciul de Urgențe din Caransebeș, de față cu medicii și asistenții aflați de gardă doar pentru că a îndrăznit să le spună să facă liniște. Bărbatul se află internat pe Secția ORL cu multiple fracturi în zona feței.

Se pare că două fete și un băiat au intrat vineri, 6 octombrie, în jurul orei 22.00 în Serviciul de Urgențe pentru a cere ajutor, una dintre fete acuzând dureri de cap, însă toți aveau o stare de agitație continuă. După ce i-a fost pusă o perfuzie, fata a fost trimisă în salon pentru tratament, însă a început să înjure și să urle că nimeni nu-i schimbă perfuzia care s-a terminat. Brancardierul Antonie Alexandrescu, cel care trecea spre toaletă, i-a auzit pe tineri țipând și i-a spus fetei că mai este aproape jumătate din perfuzie și să stea liniștită până când se termină. Cum fata nu a mai avut răbdare, și-a tras perfuzia singură. Angajatul spitalului a anunțat medicul de gardă și s-a dus să-i pună o compresă pentru a opri sângele. În acest moment, cea de-a doua fată a început să-l împingă, înjurând și spunând să ia mâna de pe prietena ei. Brancardierul a încercat să le liniștească și după ce le-a întins medicul rețeta, i-a invitat pe tineri să părăsească spitalul, însă aceștia au devenit tot mai recalcitranți.

leader board 728 x 90 px

După mai multe îmbrânceli din partea fetelor, băiatul a fost cel care a băgat mâna în buzunar și, cel mai probabil, și-a pus pe degete ceva metalic cu care l-a pocnit pe angajat direct în față. Când bărbatul a căzut din picioare ca străfulgerat, cei trei tineri s-au năpustit cu pumnii în capul lui, după care s-au făcut nevăzuți, când medicul a sunat la Poliție.

Brancardierul ne povestește cele întâmplate, spunând că mama băiatului l-a și sunat a doua zi, cerându-i să se înțeleagă și să-i ierte pe tineri pentru că ei mai consumă uneori substanțe interzise…

Brancardierul Tie, cum îl cunosc colegii, va avea nevoie de o intervenție chirurgicală la Secția de Maxilo-Faciale a Spitalului Județean din Timișoara. El ne-a declarat că a depus plângere penală împotriva celor trei tineri violenți și că cei avizați ar trebui să ia măsuri de siguranță pentru ca personalul medical să fie protejat în Serviciul de Urgențe, pentru că astfel de cazuri de violență, în special verbală, se înregistrează destul de des.

Pe numele a doi dintre tineri, un băiat de 17 ani și o fată de 21, s-a deschis dosar penal pentru loviri sau alte violențe, iar polițiștii continuă cercetările, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Cecilia Dăneț.

Din păcate, din partea conducerii spitalului nu am primit până acum niciun punct de vedere oficial.