VIDEO. Artificii și petarde în valoare de 14.000 de euro, descoperite într-un microbuz pe o stradă din Timișoara

Aproape 2.000 de artificii și petarde au fost găsite de jandarmi într-un microbuz care staționa pe o stradă din Timișoara. Șoferul este cercetat, iar articolele pirotehnice în valoare de 14.000 de euro au fost confiscate deoarece legea interzice deținerea acestora de persoane neautorizate.

Potrivit Jandarmeriei, 1.930 de articole pirotehnice care sunt interzise deținerii de persoane neautorizate, cu o valoare de peste 68.000 lei, au fost depistate sâmbătă de un echipaj de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Timişoara.

În timp ce patrulau pe o stradă din cartierul Fabric, jandarmii au observat un microbuz care staționa de ceva timp în zonă și în interiorul căruia se afla un bărbat. Mașina le-a atras atenția jandarmilor care s-au oprit pentru a se clarifica în legătură cu prezența acesteia în zonă.

Șoferul, un bărbat în vârstă de 53 de ani, cu reședința în Timișoara, nu a putut explica prezența sa în zonă, fapt pentru care jandarmii au verificat marfa transportată. Cu această ocazie, jandarmii au constatat că, în interiorul autovehiculului cu o capacitate de 2,5 tone, se află articole pirotehnice care sunt interzise deținerii de persoane neautorizate.

Având în vedere faptul că deținerea de astfel de materiale constituie infracțiune, întreaga cantitate de articole pirotehnice a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.