Victorie scăpată printre degete

Universitatea Reșița s-a întors doar cu un punct din deplasarea de la Sfântu Gheorghe, deși a întâlnit o echipă din a doua jumătate a clasamentului, pe care a învins-o clar în tur, în municipiul de pe Bârzava. Handbalistele de la CSU au încheiat la egalitate, 32-32, meciul cu Sepsi Sf. Gheorghe, din etapa a 15-a a Diviziei A, Seria B.

Elevele profesorului Cristian Busuioc au condus aproape în permanență pe tabela de marcaj, iar la pauză aveau un avantaj de trei goluri, scor 18-15. „Nu am mai reușit să facem un joc bun, la fel ca în meciul cu Slatina. Nu am mai avut nici determinarea care ne-a adus atunci trei puncte importante. Greșelile și ratările ne-au costat. Am întâlnit o echipă ambițioasă, care alerga foarte mult. Am condus mult timp, în schimb n-am reușit să gestionăm situațiile clare, am avut avantaj la pauză și trebuie să recunosc că puteam să și pierdem. Gazdele au reușit să ne depășească, au condus cu un gol, am revenit, am avut atacul pe final, dar n-am mai reușit să aruncăm la poartă și s-a terminat 32-32. N-am fost într-o formă prea bună, au cântărit mult și accidentările. N-au jucat Gianina Iung, care nu va putea evolua o perioadă destul de lungă, și nici Beatrice Kovari, care sperăm să se recupereze. Ușoare probleme au fost și la Irina Munteanu și la Adriana Voina, care nu au fost refăcute complet și nu au jucat la valoarea lor adevărată și, per ansamblu, trebuie să recunoaștem că n-am făcut un joc prea bun. Am avut puține soluții și din păcate astăzi n-am reușit să facem un joc așa cum ne-am dorit și considerăm rezultatul un semieșec. Luăm partea plină a paharului, că n-am pierdut toate punctele puse în joc. În perspectiva derby-ului cu Timișoara, trebuie clar să jucăm altfel, dacă vrem să câștigăm acel meci”, ne-a spus antrenorul echipei reșițene, prof. Cristian Busuioc.

CSU Reșița: Alexandra Popescu, Delia Roman, Andra Ioța – Alexandra Dinu (10 goluri), Adriana Voina (7), Raluca Buia (5), Alina Cristea (4), Irina Munteanu (3), Alexandra Mihai (2), Claudia Baldovin (1), Andrada Stamin, Beatrice Kovari, Gianina Iung. Antrenor: Cristian Busuioc.

Rezultatele complete ale etapei a 15-a:
Național Brașov – ACS Avram Iancu Arad 45-17
CSM Bistrița – Mureșul Târgu Mureș 33-21
ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe – CSU Reșița 32-32
CSU de Vest Timișoara – CSM Slatina 27-31
CSM Cetate Devatrans – SCM Pitești 47-30
CSU Oradea a stat.
În clasament conduce CSM Bistrița, cu 42 de puncte. Universitatea Reșița ocupă locul 4, cu 25 de puncte.