Victorie cu „tigrii”, pentru revenire! SCM Poli a trecut de la CSM București

Poli Timișoara a reluat jocurile oficiale cu un succes important, la scorul de 27-26 cu CSM București, un meci care a fost amânat din perioada în care bănățenii jucau în preliminariile Cupei EHF. Pentru elevii lui Pero Milosevic, victoria e importantă, pentru că vine după o perioadă grea. Nici nu a venit ușor, deoarece meciul a fost echilibrat, cu multe situații în care bucureștenii au amenințat supremația gazdelor.

Poli a intrat bine în meci și destul de ușor a ajuns să fie la conducere cu un avans de 3 goluri. Timișoara a avut un sprijin real și în poartă, unde Babasafari a fost într-o formă foarte bună. CSM București a reușit să re-echilibreze partida pe finalul primei reprize. La vestiare s-a intrat cu 14-14, după un gol marcat de Ovidiu Bizău de la șold, de la o distanță mare de poartă. În ciuda acestor momente de sclipire, „tigrii” nu au fost niciodată la conducere, ci au tot fugit să-i egaleze pe timișoreni. Meciul a fost spectaculos, cu gol marcat din poartă de Babasafari pentru 19-19, dar și cu înjurături între Onyejekwe și Fenici. Poli a revenit la o diferență de 3 goluri cu zece minute înainte de final, dar a fost un final încins, echilibrat, în care mai siguri pe ei au fost bănățenii.

Sadoveac a fost cel mai bun marcator al lui Poli, cu 9 goluri, urmat de Fenici, cu 6, Pribanic și Marjanovic, fiecare cu 4, Șomlea, cu 2 goluri, și Cîmpan și Baican, fiecare cu câte 1 gol. Georgievski a fost cel mai bun marcator al bucureștenilor, cu 9 reușite.

Pero Milosevic și-a lăudat echipa pentru punctele importante. „Am meritat să câștigăm. Am controlat meciul în permanență, cu 3, 2 sau 1 gol în față. Nu e ușor să joci cu o echipă bună. Sunt foarte mulțumit, am făcut lucruri bune în atac. Am greșit și la aruncările de la 7 metri. Dar, per ansamblu, sunt fericit. E foarte important că am câștigat acest meci, după o pauză și multe probleme medicale. Cîmpan s-a lovit puțin, sper să nu fie grav. Meciul viitor sper să revină și Dragas, ne lipsește încă și Tcaciuc. Nu laud mereu că un jucător a câștigat un meci, spun mereu că echipa câștigă, dar căpitanul Cristian Fenici a fost azi fenomenal. I s-a întâmplat și ceva nesportiv, dar eu l-am scos, s-a calmat și a reintrat. Avem șansa de a tranșa mai repede meciul, am făcut unele greșeli, dar sunt mulțumit cu victoria. E important, pentru că vom avea deplasări. Varo are o mică operație, lipsește câteva zile. Nu am dorit să riscăm cu el”, a punctat Milosevic.

Daniel Anca, antrenorul „tigrilor”, a recunoscut că la CSM București sunt probleme financiare. „Ca întotdeauna, meciurile între noi și Timișoara sunt de mare luptă, de mare angajament. Știam că o să întâlnim o echipă puternică, este câștigătoarea Cupei României. Noi suntem ocupanții locului 4 sezonul trecut. Nu suntem aceeași echipă, dar încercăm să ne menținem cumva numele, să stăm sus în clasament. Cred că micile detalii au făcut diferența. Până la urmă, câteva faze negestionate corect din punctul meu de vedere, când am câștigat câteva mingi în apărare. Am încercat să dăm pasul decisiv, am dat pasul în aut. Câteva ratări de la semicerc, plus la sfârșit, în fine, o infracțiune care nu a fost sancționată și a dus cumva la deznodământul acesta. (n.r. despre restanțe). Ca peste tot. Sunt, încercăm să trecem peste. Noi trebuie să ne vedem de handbal indiferent ce se întâmplă. Au fost dintotdeauna, sunt și vor fi. Au fost și perioade mai bune. Sunt în club de mulți ani și am trecut prin toate problemele. Până la urmă, s-au rezolvat. Noi sperăm să se rezolve și la colegii noștri de la Timișoara și la toată lumea”, a precizat Anca.

SCM Poli va avea meci din nou sâmbătă, la Odorheiu Secuiesc, în Cupa României. Apoi, marți, tot în deplasare, urmează restanța de pe terenul lui CSM Vaslui.