Victorie categorică pentru social-democrați la Oravița, în ciuda primarului cu orientări de Dreapta

Cu o prezenţă scăzută la urne, chiar sub media națională, electoratul din orașul de pe Valea Carașului a hotărât să acorde votul încrederii candidaților social-democrați înscriși în cursa pentru Parlamentul României, victoria obținută demonstrând că organizația PSD Oravița rămâne una unită și puternică, după cum a subliniat liderul interimar al filialei, Marțian Lepa.

Potrivit primei centralizări a votului, cu o participare la vot de doar 22%, clasamentul partidelor politice înscrise în cursa electorală arată după cum urmează:

Camera Deputaților: PSD (33,19%), PNL (27,86%), AUR (9,10%), Pro România (8,36%), USR-PLUS (7,67%), PMP (6,20%), PER (2,25%), Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal): 1,05%, Uniunea Democrată Maghiară din România (0,87%); ARN (0,55%).

Senat: PSD (33,8%), PNL (29,20%), AUR (9,76%), Pro România (8,42%), USR-PLUS (7,13%), PMP (5,61%), PER (2,53%), Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal): 1,01%, ARN (0,32%).

Deși, pe parcursul întregii campanii electorale a parlamentarelor, șeful administrației publice locale din Oravița, Dumitru Ursu, reales primar pe listele PSD, a cochetat cu liberalii, acest lucru nu a putut schimba direcția spre victorie a echipei social-democrate. Despre ce înseamnă acest rezultat, președintele interimar al organizației locale PSD a ținut să precizeze:

„E drept că prezența la urne a fost scăzută, însă acest lucru poate fi explicat și de faptul că, timp de patru ore, din cauza vântului puternic, orașul nostru a rămas fără electricitate. Legat de rezultatul pe care l-am obținut, pot pune că suntem extrem de fericiți. Pe această cale vreau să mulțumesc membrilor organizației PSD Oravița pentru implicare, dar și oamenilor care ne-au acordat votul încrederii. Acest lucru demonstrează, încă o dată, că Dumitru Ursu nu a câștigat primăria Oravița și funcția de primar de unul singur, ci susținut de echipa PSD. Asta dovedește că PSD Oravița este unită și puternică”.

Referitor la modul în care va decurge relația cu edilul-șef, încă membru PSD, care și-a arătat interesul pentru barca liberală, Marțian Lepa a mai ținut să aducă în discuție următoarele:

„Primarul Dumitru Ursu rămâne membru PSD. Acest lucru nu ne deranjează. Vom vedea ce se va întâmplă atunci când se va lua în calcul, la nivel central, ca acesta să fie exclus sau poate nu. Momentan ne bucurăm de rezultatele obținute”.