Victor Socaciu, atacat dur de un revoluționar timișorean: „Toleranța nemerniciei naște… omagii”

victor socaciu mort

Regretatul cântăreț Victor Socaciu este criticat în termeni duri de către revoluționarul timișorean Corneliu Vaida. Asta pe motiv că muzicianul ar fi obținut un certificat de revoluționar fără drept și ar fi sărit rândul pentru a beneficia de un transplant de rinichi. „Toleranța nemerniciei naște… omagii”, spune Corneliu Vaida.

Revoluționarul timișorean Corneliu Vaida, primul purtător de cuvânt al Revoluției Române din Decembrie 1989, nu are cuvinte deloc de laudă la adresa cântărețului Victor Socaciu. Muzicianul s-a stins în această săptămână din cauza unor probleme grave de sănătate.

Pentru început, Corneliu Vaida îl atacă pe regretatul cântăreț pentru faptul că ar fi obținut fără drept certificatul de revoluționar, folosindu-se de faptul că era membru PSD.

Toleranța nemerniciei naște… omagii. S-a săvârșit din viață bardul Victor Socaciu. Un cantautor bunicel, cu peste 300 de piese, dintre care câteva hituri ale generației mele. Păcat că la el – ca și la alți câțiva artiști sau sportivi – talentul nu a venit la pachet cu caracterul. Unii nu știu, alții uită unele lucruri, care nu prea îl recomandă ca pe un model de urmat pentru generațiile tinere și nici nu justifică prinosul de recunoștință care – de când a dat colțul – curge în valuri pe social media și presă. În afară de incontestabilele realizări muzicale, omul mai realizează că e bine să te lipești de partidul celor trei trandafiri, care în afară de certificatul de revoluționar, i-a mai oferit câteva sinecuri gras plătite, atât în Parlament cât și în diverse comitete și comiții, consilii de administrație, guvern, ba chiar… diplomație! Foarte competent și policalificat era artistu’!”, spune revoluționarul timișorean.

corneliu vaida1

De asemenea, Corneliu Vaida mai atrage atenția asupra faptului că Victor Socaciu a sărit rândul pentru a beneficia de transplant de rinichi, în urmă cu 12 ani.

Eh, nu e singurul, veți spune voi. Da, impostori cu patalama aducătoare de indemnizație mai viermuiesc prin țară și chiar prin Parlament, dar ce ați spune voi dacă ați avea un copil bolnav de insuficiență renală, cu dializă și trecut pe o listă de așteptare la transplant și deodată – hop – apare chitaristul emerit al pesedeului, sare peste pruncul tău grav bolnav și își trage peste rând (!!!) cei doi rinichi disponibili? Nu, nu mă refer la Arșinel, mă refer la Socaciu! Asta a fost în anul de grație 2009, iar presa vremii a relatat cazul… și atât – că justiția nu e numai oarbă, e și sensibilă!… la indicațiile de partid. Deci, Dumnezeu să-l ierte pe Socaciu, că eu știu sigur că două perechi de părinți îndurerați nu-l vor ierta niciodată”, a precizat Corneliu Vaida.