Victor Ponta: „Mocioalcă îl susține pe Dragnea, dar nu din convingere! Pesediștii din Caraș-Severin sunt rușinați că trebuie să-i susțină pe Dragnea și pe Dăncilă!”

untitled design set 970x90 px

Președintele Pro România, fostul premier Victor Ponta, a dezvăluit, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru expressdebanat.ro, discuțiile pe care le poartă și care pot produce o ruptură uriașă în PSD Caraș-Severin.

Victor Ponta așteaptă o dovadă de mare curaj din partea liderului PSD Caraș-Severin, ceea ce ar însemna să se dezică de Liviu Dragnea sau să treacă la Pro România. Mai mulți primari social-democrați din Caraș-Severin și-au arătat deja apropierea de partidului lui Ponta, dar toți așteaptă semnalul lui Ion Mocioalcă. Luca Mălăiescu, primarul orașului Oțelu Roșu, este deocamdată singurul care a condiționat rămânerea în PSD de debarcarea lui Liviu Dragnea, în caz contrar urmând să candideze în 2020 din partea Pro România. „Am relații vechi cu mulți oameni care sunt încă în PSD, cu primari, și primarul de Oțelul Roșu și alți primari pe care i-am ajutat în campanii, i-am ajutat să facă proiecte pentru orașele, pentru comunitățile lor. Pe parlamentarii din Caraș i-am ajutat de fiecare dată și i-am susținut, dar cel mai important este cine are curaj în perioada asta. Nu cred că cineva din Caraș sau din Timiș stă de drag pentru Dragnea sau Dăncilă, însă există acest imobilism, totuși PSD, totuși suntem la guvernare. Sper să-i conving și mai ales sper să-i conving pe cei care votează să nu stea acasă dezgustați de Dragnea-Dăncilă și să voteze Pro România”, a declarat Victor Ponta într-un interviu acordat pentru Express de Banat.

Cât de mare va fi cutremurul în PSD Caraș-Severin nu depinde numai de Liviu Dragnea, ci și de Ion Mocioalcă. Deocamdată, acesta preferă să aștepte, lucru pe care l-ar fi cerut tuturor oamenilor din organizația pe care o conduce. „Vorbesc destul de des cu domnul Mocioalcă, avem o relație destul de apropiată. Nu sunt de acord că în continuare râmăne în CEX unul din susținătorii liniei Dragnea, știu că nu o face din convingere. Până la urmă, e drumul lui politic și nu am ce să spun mai mult decât faptul că eu sunt convins că și PSD-iștii din Caraș, și votanții PSD din Caraș, toți, fără nicio excepție, sunt rușinați de faptul că trebuie să-i susțină pe Dragnea și pe Dăncilă. Sunt altfel de oameni, au așteptări, au o gândire mai spre Vest, eu știu că Viena e mai aproape decât Bucureștiul și atunci discursul ăsta de Teleorman, nu o spun rău la nivelul județului, ci modul, teleormanizarea PSD-ului, teleormanizarea României, e ceva ce în Caraș și în Timiș e inacceptabil, iar la alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor o să vadă și ei reacția”, a mai afirmat Ponta.