Victor Ponta, „măr otrăvit” pentru parlamentarii de Caraș-Severin! „Fac scut împotriva justiției!”

explo 1000x200

Părerile parlamentarilor cărășeni sunt diferite în ceea ce privește decizia luată astăzi. În timp ce liberalii sunt de părere că s-a făcut scut împotriva justiției, cei ai puterii spun că rezultatul e unul normal și firesc. Mai este o categorie! Cea dezgustată, care nu s-a prezentat la vot…

Vicepreședintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților a comentat pentru Express de Banat votul care s-a dat în Parlamentul României în urmă cu puțin timp, privind problemele penale ale premierului Victor Ponta.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins aseară cererea procurorilor anticorupţie, care îl acuză pe deputatul PSD de conflict de interese în dosarul lui Dan Şova. Decizia finală a fost luată prin vot, astăzi, de dimineaţă, în plenul Camerei Deputaţilor. Rezultatul votului a fost previzibil pentru liberali, care spun că rezultatul a fost unul previzibil și nu e deloc surprinzător. „Mă așteptam ca votul să fie covârșitor în favoarea lui Ponta. Discuțiile purtate ieri în comisie și mobilizarea masivă din această dimineață prognozau această idee. Era evident că votul dat astăzi va fi împotriva justiției. Cert este că PSD-ului îi este teamă că va pierde puterea. Demisia lui Ponta nu ar fi însemnat ieșirea automată de la guvernare a partidului, ci ar fi însemnat că socialiștii au nevoie în continuare de o majoritate în Parlament, dar de care nu mai sunt siguri. Este o mare temere în rândul lor!, a declarat parlamentarul pentru www.expressdebanat.ro.

Parlamentarul PLR, Laurențiu Tocuț, susține că este absolut normal rezultatul votului. „Am votat pentru respingerea începerii urmării penale privind conflictul de interese pentru că astăzi acest lucru s-a supus dezbaterii. Celelalte probleme, cu facturi etc., continuă, pentru că au fost săvârșite înainte ca Victor Ponta să fie premier”, a spus deputatul.

Președintele PP-DD Caraș-Severin, Valentin Blănariu, parlamentar neafiliat în prezent după ce grupul Partidului Poporului s-a desființat, nu s-a prezentat la vot din motive personale, dar se declară dezamăgit de spectacolul instrumentat pe scena politică. „Mi se pare un circ mediatic și ieftin, la fel ca toate care se întâmplă după 1989. Se aplică același principiu … să plece ai noștri să vină ai voștri (…) Atâta vreme cât în România Parlamentul este o anexă a Guvernului, lucrurile așa vor rămâne și așa se vor perpetua. Nu se dorește o democrație reală, iar dacă mâine ar intra PNL la guvernare, Parlamentul tot o anexă a executivului ar rămâne, semn că suntem sortiți să fim victime ale unui sistem creat de ei”, a declarat Blănariu.

Potrivit votului acordat astăzi, 231 de parlamentari au votat pentru respingerea începerii urmării penale, iar 120 s-au declarat împotrivă.

 

banner 970 x 250

Comments

 1. basistul says:

  Doamna Oana Bejenariu,va este rusine sa scrieti numele vicepresedintelui comisiei juridice?de ce?este o femeie de penali o nerusinata o mahalagioaica,pacat ca reprezinta judetul nostru.

 2. IN CALITATE DE FOST PD-ist , TRANSFORMAT IN PDL-ist , si INGHITIT DE NOUL PNL ( ce porcarie de guvern au in asteptare in frunce cu Ialomiteanu , Boagiu ,Turcanu ), AZI 09.06.2015 MA REDEZIC DE ASEMENEA TAIETORI DE SALARII , MARITORI DE TVA ,INITIATORI DE IMPOZITE PENTRU PENSIONARI , SI , SI SIMPATIZEZ UN ADEVARAT LUPTATOR VIOREL PONTA .

 3. cetatean says:

  DES gustatorule de ra..t,pupatorule de fese de premier(inca putin),ai lipit afise pt.PD si nu te/au promovat(paznic) si de aceea esti suparat?Ai dreptate,acum sa te rezolve ponta!

 4. Radivoj Milenovici says:

  Ce atata valva in jurul unui tzgan criminal , mincinos si hot ?!
  Afara , afara , javra ordinara !!!

 5. ccc says:

  Cetatene mergi inainte,poate ajungi si tu coleg de camera cu Ghiorghioni,Roseti,Anculia pe astia i-ati sustinuti ptr ei ati lipit afise,sarbule tu esti o javra basista.

 6. cetatean says:

  “Stilate” c(e) c(er) c(alicii), nu ai nimerit nicicum!Nu sunt nici sarb, nu am sustinut acele lepre citate, doar am remarcat unul care posteaza ,ca apara un PLAGIATOR, MINCINOS ca PONTA!Adica tu, ccc,des gustator de rahat!