Victimele Holocaustului, comemorate la Reșița

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

În fiecare an, data de 9 Noiembrie marchează, la nivel internațional, comemorarea victimelor rezultate în urma atacului nazist față de evreii din Reich (09.11.1938). La opt decenii de la tragicul eveniment, când, la comanda lui Hitler, pe lângă incendierea de sinagogi, mii de evrei au fost arestați, bătuți și trimiși în lagărele de concentrare, rețeaua United for Intercultural Action din Olanda continuă să coordoneze Ziua Internațională Împotriva Fascismului și Antisemitismului, solicitând comunității internaționale să pună capăt sentimentului de ură.

Cu această ocazie, Biblioteca Municipală Reșița și Asociația Nevo Parudimos organizează, mâine, începând cu ora 11, la sediul bibliotecii, un atelier non-formal cu scopul de a le explica elevilor Școlii Gimnaziale nr. 2 Reșița, precum și tuturor celor interesați de eveniment, motivul/motivele care au stat la baza crimelor umanității, dar și care au fost mecanismele ce au stat în spatele Holocaustului (foto: lagărul de la Dachau, noiembrie 2018).

Mai mult decât atât, Federația Comunităților Evreiești din România va face o donație de carte Bibliotecii Municipale, donație care va cuprinde cărți din cultura și istoria evreilor, subliniind astfel importanța toleranței.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Așadar, pentru cei care vor să afle despre însemnătatea „Nopții de cristal” sau a „Nopții geamurilor sparte”, dar și pentru cei care vor să-și completeze bagajul de cunoștințe cu privire la acest subiect, Biblioteca Municipală Reșița le stă la dispoziție în acest sens, începând cu ora 11.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/