Viceprimarul Tabără, despre relația cu Fritz: „Nu putem să facem o icoană după un om”

plen consiliu local timisoara

Alianța PNL-USR la nivel administrativ merge mai departe la Timișoara, susține viceprimarul liberal Cosmin Tabără. Președintele liberalilor timișoreni declară că ruptura dintre cele două formațiuni s-ar fi creat după ce liberalii au votat pentru aprobarea hotărârilor de consiliu local care reglementau obligativitatea declarării studiilor și a domiciliilor de către cei din Executivul primăriei. 

„Politic, este bine că Bucureștiul nu ne-a impus la nivel local să facem alianță cum au făcut ei la București. În interiorul partidului mi-am spus părerea, însă în democrație minoritatea se supune majorității. Eu, la Timișoara, colaborez în continuare cu USR. Din păcate, USR ne-a împins de lângă el pentru că am îndrăznit poate, uneori, la unele proiecte de hotărâre de consiliu local, să atragem atenția, dar i-am spus foarte clar domnului primar că o unanimitate sau fără a discuta măcar acele proiecte nu se poate face. În primul rând, am solicitat ca fiecare proiect de consiliu local să îl facem împreună dacă este un proiect al alianței. Dacă este făcut de colegii de la USR să ni-l prezinte înainte, pentru a ne putem pronunța.”, a declarat Cosmin Tabără.

Unul dintre proiectele la care liberalii s-au împotrivit este cel cu schimbarea organigramei, pentru că, spune Cosmin Tabără, „nu putem vota doar de dragul alianței”.

„Ruptura s-a produs în alianță când noi am votat acel HCL legat de buletine și de publicarea adreselor. Din momentul ăla, noi am fost văzuți ca adversarii domnului primar, ceea ce a fost total fals. A fost un vot politic pe care ei ar fi trebuit să îl înțeleagă. Fiecare are rostul lui, politica proprie și nu puteam să ne ascundem după ce?!. Nu putem să facem o icoană după un om. Administrativ, alianța merge mai departe. (…) Sunt discuții, nu tensiuni. Nu putem merge la Consiliul Local Timișoara să nu spunem niciun cuvânt, nu mergem ca «Gică contra» și s-a și dovedit că avem această independență că votăm ceea ce ni se pare mai important pentru Timișoara. (…) Îi sprijinim și în problema Colterm. (…) Oricum am rămas fără căldură și încă e la rație așa. Măcar sunt calde caloriferele? Să vedem cum o să fie când se termină banii de la Guvern. Au fost cele 54 de milioane, dar…  Eu sper că circul nu va ține.”, a mai precizat Tabără.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Pe de altă parte, viceprimarul apreciază faptul că acum colegii de la USR din Executivul primăriei îl informează cu privire la proiectele administrației.

„E mai bine decât a fost, adică mă mai consultă, îmi mai aduce la cunoștință. De exemplu, am și primit astăzi invitație la lansarea tramvaiului.”, a concluzionat Tabără.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/