11 terase din centrul Timișoarei, închise de primarul Fritz

piata victoriei timisoara toamna

Gata cu distracția în centrul Timișoarei. Primarul Dominic Fritz a anunțat că unsprezece terase din zona zero a orașului au fost închise după ce au fost atenționate și amendate în repetate rânduri pentru neregulile descoperite. „Centrul arată dezordonat”, a precizat edilul-șef.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, nu este deloc mulțumit de modul în care arată zona centrală a orașului. Primele care au intrat în vizorul edilului-șef sunt terasele. Prin urmare, ca urmare a neregulilor descoperite, un număr de unsprezece astfel de locații au fost închise.

Am emis 11 dispoziții de ridicare a unor terase din zona zero a orașului, Piața Unirii și Piața Libertății. Terase ale căror responsabili nu au respectat regulamentele în vigoare sau nu au cerut autorizație deloc și care au fost atenționați și amendați în repetate rânduri. Spun de la început că domeniul HoReCa este important pentru Timișoara ca oraș turistic și Capitală Europeană a Culturii în 2023. Suntem mândri de centrul nostru istoric căruia îi dau viață, în fiecare zi, antreprenorii pasionați din industria ospitalității și clienții lor. Dar, tocmai pentru că este vital pentru oraș să avem o industrie a ospitalității vie, trebuie să ne asigurăm că toate regulile sunt respectate. Cei mai mulți știu că încrederea consumatorilor, care se bucură de frumusețea orașului, dar și de calitatea serviciilor, este cea care le aduce o bună reputație și prosperitate”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei susține că centrul orașului arată dezordonat, iar printre principalii vinovați se numără și proprietarii de terase, care par să nu mai țină cont de nimic.

Din păcate, am constatat că unii nu vor să înțeleagă. Sunt terase lângă clădiri unde cade tencuiala pe clienți, altele s-au extins atât de mult încât nu mai lasă loc pentru evacuarea clienților în caz de incendiu sau în alte situații limită, unele au ocupat complet spațiul public și trebuie să faci slalom printre scaune. Centrul arată dezordonat. Am înțeles că este o perioadă grea, că această industrie a fost grav lovită de pandemie și am susținut-o prin reducerea taxelor de terase la o sumă simbolică. Dar nu tolerez ca tocmai aceia care sunt, cumva, coacționari la centrul orașului, să nu respecte regulile și să facă concurență neloială antreprenorilor serioși din industria ospitalității”, este de părere Dominic Fritz.