Discuții aprinse astăzi în sala de ședințe a Primăriei Reșița! Sătul de lucrările proaste și de termenele de finalizare depășite, viceprimarul Vasile Paul și-a vărsat năduful pe reprezentanții firmei Hidroconstrucția.
Avizele de spargere acordate pe bandă rulantă au creat un haos în Reșița. O mulțime de străzi sunt distruse și lăsate în paragină, iar firma contractată pentru a le reabilita, Hidroconstrucția, dă din colț în colț. Slaba pregătire a muncitorilor, și-așa puțini, se vede în calitatea lucrărilor, dar și în termenele veșnic depășite. Viceprimarul Vasile Paul i-a întrunit în ședință pe toți operatorii care efectuează lucrări în Reșița și care au intervenit pe spațiile verzi, trotuare sau carosabil. Dacă Enel și E.On Gaz au scăpat destul de ieftin, nu la fel s-a întâmplat și în cazul Aquacaraș, societatea care efectuează cele mai ample lucrări în oraș. Problema principală o reprezintă însă firma contractată, Hidroconstrucția. „Considerați că timpul nostru este doar plăcerea de a ne întâlni și de a discuta cu conducerea Hidroconstrucția sau așteptăm și niște rezultate? Sunteți ieșiți din toate autorizațiile! Sunteți ieșiți din tot ce înseamnă cuvânt dat. Pentru că eu am mizat pe treaba asta, inclusiv pe cuvântul directorului general de la Hidroconstrucția. Mi-este teamă de lipsa de profesionalism a personalului pe care îl are firma dumneavoastră. Este inadmisibil să nu găsești pe cineva care să știe tehnologia de montare a unei conducte”, a răbufnit viceprimarul Paul.
De o lună și jumătate, societatea Aquacaraș a solicitat firmei Hidroconstrucția să termine lucrările pe mai multe tronsoane, printre care 24 Ianuarie, zona Câlnic sau Aleea Gugu. Ciudat este că firma are un contract cadru cu Primăria, prin care poate solicita refacerea străzilor afectate, însă nu face comenzi în acest sens nici măcar pentru zone în care intervențiile ar putea fi încheiate fără probleme.
„Nici în cele mai urâte coșmaruri ale mele nu-mi imaginam că o să dau atât de mult peste aceeași firmă. De 5 luni de zile asta fac. Este ocupația mea principală: lucrările făcute de Hidroconstrucția. Unde nu se va mai putea, oprim lucrarea. Deci eu voi risca la primăvară să închid șantierul, asumându-mi toate riscurile. Blestemul nostru e că nu-i putem scoate din oraș încă și că vom merge în continuare pe pierdere. O să ajungem până la cel mai înalt nivel din țară să vedem cum se poate rezilia contractul. Trebuie să discutăm și să vedem cum ne scăpăm legal de această firmă. Căutăm o firmă din Republica Moldova, din Ucraina, din Germania, din Ungaria, o firmă care să și finalizeze lucrări”, este concluzia viceprimarului Paul.
Cea mai rapidă variantă de a mișca lucrurile, în opinia directorului executiv al Aquacaraș, Dan Petrescu, este aceea de a schimba conducerea Hidroconstrucția și la Reșița, așa cum s-a întâmplat în Caransebeș și Moldova Nouă, acolo unde firma mai are contracte. Potrivit lui Petrescu, situația nu este nicăieri la fel de proastă ca la Reșița. Despre conducerea Hidroconstrucția nu are cuvinte de laudă nici viceprimarul Vasile Paul. „Din păcate, din partea firmei Hidroconstrucția nu au venit persoanele de decizie și asta este o lipsă elementară de politețe”.