Viceprimarul orașului Moldova Nouă va părăsi funcția. Liberalii i-au retras sprijinul politic!

PNL Moldova Nouă a decis în şedinţa Biroului Politic retragerea sprijinului politic al lui Constantin Albu. Decizia a fost luată aseară.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de PNL Moldova Nouă, motivele pentru care au hotărât acest lucru sunt: „lipsa de profesionalism şi eficienţă în exercitarea sarcinilor funcţiei în perioada cât a activat atât ca şi consilier, cât şi ca viceprimar şi faptul că este partizan faţă de alte formaţiuni politice sau alianţe care în acest moment nu mai există. Nu poţi fi om politic sau reprezentant în administraţia locală şi să nu realizezi mai nimic pentru oraşul tău.

Liderul organizației locale, Adrian Torma, spune că nu va ezita nici pe viitor să ia decizii în interiorul echipei, dacă este cazul.

adrian torma
Adrian Torma, președinte PNL Moldova Nouă

„Împreună cu echipa Biroului Politic PNL Moldova Nouă dorim să fim garantul profesionalismului şi al performanţei în administraţia locală din Moldova Nouă. Nu vom ezita să luăm decizii hotărâte în interiorul echipei atunci când nevoia o cere. Noi dorim să prezentăm cetăţenilor o echipă cât mai eficientă şi care are ca scop principal bunul mers al oraşului. Recomandăm şi celorlalte formaţiuni politice din Moldova Nouă să nu tolereze lipsa de profesionalism şi să aibă puterea de a face curăţenie în propria curte”, spune președintele organizației Moldova Nouă.

Pentru funcţia de viceprimar al oraşului, Biroul Politic al PNL Moldova Nouă a luat decizia să îl susţină pe reprezentantul Uniunii Sârbilor din România, Adrian Moiseş.

„Dorim pe această cale să recuperăm timpul pierdut pentru comunitatea sârbă care nu a mai avut un reprezentant în administraţia locală de zeci de ani. Ne dorim să fim o voce a cetăţenilor, cărora le aducem în vedere faptul că prin echipa PNL Moldova Nouă şi prin mine, Torma Adrian, au o opoziţie constructivă”, a spus președintele liberal.

În ce îl privește pe viceprimarul Constantin Albu, acesta nu are prea multe comentarii de făcut. „Nu am ce să comentez. Hotărârea a fost luată fără să fi avut loc vreo discuție cu mine, în prealabil. Probabil, i-a deranjat faptul că nu mai există USL. Eu am fost mandatat să ocup funcția de viceprimar prin votul comun al consilierilor PSD și PNL. Este decizie de partid, nu am ce să o comentez!, a explicat viceprimarul. Acesta a adăugat că nu își va da demisia din funcție, ci așteaptă ca foștii săi colegi să dea startul procedurii legale.

Reamintim că, potrivit Legii, retragerea sprijinului politic unui consilier local atrage după sine pierderea calității de ales din legislativ. Cum viceprimarul este consilier la origini, ales prin votul colegilor din plen, se supune aceleiași legi.