Metodele de copiat ale liceenilor cărășeni sunt deja expirate. Vezi câți elevi și-au ratat examenul de maturitate!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Examenul de bacalaureat de anul acesta le-a dat destul de multe bătăi de cap atât liceenilor care nu se împacă prea bine cu școala, cât și supraveghetorilor. Chiar dacă an de an zeci de elevi sunt prinși cu mâța-n sac și eliminați din examen din cauza acelorași fraude, se pare că învățăceii n-au prea fost atenți nici anul acesta la „orele” de copiat.

Și de această dată, telefoanele mobile au fost metodele preferate ale liceenilor cărășeni de a încerca să obțină note de trecere la examenul de bacalaureat. Fără să conștientizeze că atât atenția supraveghetorilor, cât și metodologia sunt din ce în ce mai documentate pentru a-i ține în frâu pe cei care încearcă să copieze, au fost mulți care și-au încercat și anul acesta norocul cu metode de copiat intrate deja în vizorul autorităților competente.

Un număr de 12 elevi cărășeni au fost eliminați în această săptămână în timpul celor trei probe scrise ale examenului de bacalaureat. Cum metodele de copiat cu telefonul, cu căștile hands-free sau cu fițuici sunt deja expirate, lipsa de inventivitate a elevilor i-a costat destul de scump.

Luni, la proba scrisă la Limba și literatura română, au fost înregistrați la nivel de județ patru elevi care au încercat să copieze. Situația s-a repetat și miercuri, atunci când s-a susținut proba scrisă la disciplina obligatorie a profilului, care s-a finalizat cu un număr de șase elevi eliminați. Cum examenul de bacalaureat nu se putea încheia fără incidente, și proba la alegere a scos din sală doi liceeni cu buzunarele pline de fițuici.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Cei eliminați nu vor avea dreptul să-și susțină examenul de bacalaureat nici în toamna acestui an și nici în vara anului 2015. Mai mult decât atât, rezultatele pe care le-au obținut deja la probele susținute până să fie eliminați vor fi anulate.

Încercările deja expirate ale elevilor de a frauda probele scrise nu au fost singurele „bube” ale examenului de bacalaureat de anul acesta. Absenteismul a fost și el în floare printre cărășeni, lăsând multe dintre băncile din centrele de testare goale, dar și mulți elevi fără un viitor cert în față.

La prima probă scrisă, din 2040 de elevi înscriși, 232 au fost absenți. De ordinul sutelor au fost și cei care nu s-au prezentat la proba obligatorie a profilului, înregistrându-se în acest caz, din cei 2124 înscriși, un număr de 262 de absenți. Acest număr s-a repetat și la ultima probă scrisă susținută vineri, atunci când 267 de liceeni și-au ratat șansa de a deveni studenți.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/