Viceprimarul Lațcău, despre lărgirea drumului din Dumbrăvița: „Nica minte prin omisiune”

cabluri dumbravita

Ruben Lațcău a decis să-i răspundă șefului CJ Timiș, cu privire la lărgirea drumului de la Dumbrăvița. Astfel, viceprimarul Timișoarei susține că Nica ar minți „prin omisiune”, pe motiv că amplasamentul nu poate fi predat de primărie atât timp cât nu există un constructor desemnat.

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a dat vina pe Primăria Timișoara pentru faptul că proiectul privind lărgirea drumului din Dumbrăvița se află în blocaj. Asta pentru că instituția ar refuza să predea stâlpii pentru linia de troleibuz.

„În caz că Primăria Timișoara nu dorește să ne dea stâlpii, este varianta să facem 3 benzi, nu 4 benzi și atunci rămâne doar o zonă în jurul sensurilor giratorii și o porțiune unde drumul este foarte strâns doar pe 2 benzi de circulație, unde poate găsim un acord din partea primăriei legat de acești stâlpi, măcar pe aceste porțiuni de drum”, a afirmat Alin Nica.

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a decis să-i răspundă șefului CJ Timiș, pe care-l acuză că ar minți „prin omisiune” cu privire la drumul din Dumbrăvița.

Consiliul Județean Timiș și-a adus aminte că avem o finanțare la nivel de județ care se va pierde, în valoare de 80 milioane lei. Noi suntem parteneri secundari și nu avem cui să predăm amplasamentul. Amplasamentul poate fi predat doar unui constructor, printr-un contract de execuție. Domnul Nica minte prin omisiune”, a afirmat Ruben Lațcău.

Mai mult, viceprimarul USR al Timișoarei susține că CJ Timiș nu ar avea nici avizul de mediu necesar, iar autorizația de construire este expirată.

Aici vedem o strategie bine gândită din punct de vedere politic, ce are ca scop fuga de responsabilitate. Din păcate, ne vom face de rușine cu această descărcare de pe autostradă pe care CJ Timiș în mulți ani nu a fost în stare să o execute. Din păcate, se anunță a fi cea mai mare pierdere de fonduri europene din istoria județului Timiș, iar responsabil în întregime va fi domnul Nica. Înțeleg nevoia de a-și găsi vinovați, de a fugi de responsabilitate. Nu este un act onorabil de om de stat, dar este de înțeles, reacționează în modul în care ne-a obișnuit”, a declarat Ruben Lațcău.

În final, viceprimarul Timișoarei l-a ironizat pe Alin Nica, susținând că instituția este dispusă să-l ajute cu lopeți, dacă CJ Timiș intenționează să înceapă lucrările la drumul din Dumbrăvița în regie proprie.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Până când Consiliul Județean Timiș nu va avea constructor desemnat, nu va putea să înceapă lucrările. Poate dorește domnul Nica să înceapă lucrările în regie proprie, poate dorește să se apuce dânsul de săpătură. Nu este nicio problemă. Noi, astăzi, în jumătate de oră, suntem la CJ Timiș sau pe drumul de la Dumbrăvița să-i urăm spor la treabă. Sau, mai mult, putem să-i facem o sponsorizare de lopeți și tot ce are nevoie ca să se înceapă”, a afirmat Ruben Lațcău.

 

 

 

 

 

 

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/