Viceprimarul Lațcău, atac la colega de partid care a construit un bloc ilegal: „Demisia se impunea chiar mai repede”

aida szilagyi

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a atacat-o pe Aida Szilaghy, consilierul local USR care și-a dat demisia după ce instanța a decis că a construit ilegal un bloc. „Demisia se impunea chiar mai repede”, a precizat viceprimarul userist.

Aida Szilagyi a decis să-și dea demisia în această săptămână din funcția de consilier local USR la Timișoara. Asta după ce instanța a decis că a construit în mod ilegal un bloc într-o zonă de case din Timișoara.

Aleg să mă retrag din Consiliul Local în urma deciziei finale a instanței prin care sunt anulate autorizațiile de construcție emise pentru clădirea noastră, în anul 2008, respectiv 2017, fără alte implicații. Am intrat în politică pentru a-mi pune experiența și cunoștințele în slujba comunității și pentru a contribui la un oraș mai verde, ceea ce am și făcut în acești doi ani de mandat. Aleg să las locul meu în Consiliul Local următorului coleg, fiindcă nu doresc ca disputele generate în urma deciziei instanței, pe care o accept, să afecteze munca importantă pe care colegii mei o depun în Consiliul Local și în administrație. A fost o onoare pentru mine să slujesc comunității”, afirma Aida Szilagyi.

Ruben Lațcău, viceprimarul USR al Timișoarei, a ținut să o atace pe colega sa de partid, într-un comentariu lăsat pe Facebook, după ce un internaut l-a întrebat când va fi demolat blocul construit de Aida Szilagyi în mod ilegal.

Când dispune instanța (n.r. cu referire la demolarea blocului). E plin din păcate de astfel de cazuri sau de clădiri mutilate în centru, iar legea este destul de lipsită de pârghii serioase. (…) Demolarea se poate face doar pe baza unei decizii definitive care dispune demolarea. Personal, mi se pare regretabilă întreaga poveste și cred că demisia se impunea chiar mai repede”, a afirmat viceprimarul Lațcău.