Viceprimarul Lațcău, acuzat de un consilier local că ar fi vrut să dea șpagă o sticlă de whisky

latcau gara

Viceprimarul USR Ruben Lațcău și consilierul local PNL Adrian Lulciuc și-au aruncat cuvinte grele în plenul de marți. Lui Lulciuc i s-a reproșat că a făcut afaceri cu societățile primăriei, iar lui Lațcău că ar fi vrut să dea șpagă o sticlă de whisky.

Preț de câteva minute, la finalul plenului Consiliului Local Timișoara desfășurat marți seara, au avut loc discuții aprinse. În timpul interpelărilor, Ruben Lațcău, viceprimarul USR al Timișoarei, a luat cuvântul pentru a vorbi despre situația lui Adrian Lulciuc, consilier local PNL. Vă amintim faptul că ANI spune că Lulciuc s-a aflat în incompatibilitate, fiind în același timp asociat al unei firme care a avut contracte cu Primăria Timișoara.

Speram să fie astăzi în plen, alături de noi, și domnul viceprimar Tabără, în dubla sa calitate de viceprimar al municipiului Timișoara, dar și de președinte al filialei PNL Timișoara. Din păcate, dânsul nu este prezent, așa că am să mă adresez liderului de grup al PNL. Am trei întrebări pentru domnul Lulciuc și l-aș ruga să-mi răspundă la ele. Câte contracte are cu firmele Primăriei Timișoara făcute în anii de când este sau înainte să fie consilier local? Cum se semnau aceste contracte, unde se întâlneau, cu cine negocia, cu colegii de la partid care erau directori sau care era situația? A treia întrebare pe care voiam să i-o pun domnului Tabără în calitatea sa de președinte al filialei PNL Timișoara, dar pe care v-o pun acum dvs, domnule Lulciuc, în calitate de lider de grup al grupului PNL din CLT, este dacă vi se pare normal și natural ca consilierii locali din CLT să facă contracte și afaceri cu societățile din subordinea CLT”, a afirmat Ruben Lațcău.

Adrian Lulciuc nu s-a lăsat mai prejos și l-a acuzat pe viceprimarul Timișoarei că ar fi vrut să dea șpagă o sticlă de whisky.

Vă mulțumesc că-mi purtați de grijă. Am să vă spun doar că niciuna dintre aceste discuții avute cu directorii n-a fost pe o sticlă de whisky pentru a-mi grația vreo oră de muncă în folosul comunității. Vreau să vă spun că eu eram asociat în acea societate și nu știu să vă răspund cum s-au derulat contractele și așa mai departe. Știu doar că a fost pandemie și nu știu exact nici câte produse și cum s-au livrat către aceste societăți. Îmi cer scuze dacă nu vă lămurește răspunsul. Nu eram asociat cu o persoană publică în firmă, eram asociat, nu eram administrator și mie încă nu mi s-a comunicat nimic în mod oficial, doar ce am văzut pe acea platformă. Eu, personal, nu am făcut afaceri. Oricum, aștept să mi se comunice ceva oficial și atunci am să dau și un comunicat. Aștept să văd exact ce este precizat în raport”, a precizat Adrian Lulciuc.

Vă amintim faptul că Ruben Lațcău a prestat 40 de ore de muncă în folosul comunității, într-o societate din subordinea Primăriei Timișoara, după ce a fost prins la volan cu permisul de conducere suspendat, în urmă cu patru ani.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Ruben Lațcău a continuat seria întrebărilor pe marginea acestui subiect, așa că liberalul a ținut din nou să amintească despre șpaga în whisky.

Nu mi se pare normal să dau șpagă o sticlă de whisky atunci când am o condamnare și trebuie să fac muncă în folosul comunității doar ca să nu-mi fac toate orele, chiar nu mi se pare normal. Dacă dvs sau oricare alt coleg din CLT are de executat o pedeapsă, ar fi indicat să nu dea o șpagă și să execute pedeapsa”, a adăugat Lulciuc.

Șirul discuțiilor a fost întrerupt de Andra Lăpădatu, președintele de ședință, care a precizat că „rolul acestor interpelări este să venim cu problemele cetățenilor atunci când găsim diferite probleme pe un anumit cartier. Cred că rolul acestor discuții chiar nu-și are rostul”.

Haideți, nu mai faceți justiție, că nu este niciunul mare mironisiț pe aici. Lăsați-o, că sunteți la început”, a concluzionat Simion Moșiu, consilier local PNL, înainte de terminarea ședinței.

 

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/