Viceprimarul din Băile Herculane a fost trimis în judecată. Dar contestă legalitatea urmăririi penale!

explo 1000x200

Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș l-a trimis în judecată pe viceprimarul oraşului Băile Herculane, Ștefan Peneșel, după ce acesta a fost prins conducând sub influența băuturilor alcoolice.

Se pare că acesta, în data de 28 mai 2017, a fost oprit în trafic, iar fostul comandant al Poliției Băile Herculane, comisarul Graţian Simion, spunea pentru Express de Banat că Peneşel ar fi fost testat cu aparatul etilotest şi ar fi avut 0,47 la mie concentraţie alcoolică în aerul expirat. Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș a întocmit rechizitoriul și l-a trimis în judecată, iar judecătorul de cameră preliminară de la Caransebeș a decis că rechizitoriul este legal realizat și poate începe procesul.

Viceprimarul Peneșel, însă, susţinând că nu este un rechizitoriu legal, a contestat decizia la judecătorul de cameră preliminară al Tribunalului Caraș-Severin. Sentința acestuia va fi definitivă și va dispune fie începerea procesului propriu-zis (pe fond), fie retrimiterea dosarului la Parchet pentru refacerea urmăririi penale.

Deși am dorit să avem un punct de vedere și de la viceprimarul Ștefan Peneșel, acesta nu a putut fi contactat până la ora redactării acestui articol.