Viceprimarul Crina, președinte nestatutar ales, în conflict de interese!

explo 1000x200

Liberalii și social-democrații continuă să-și dispute mălaiul de la societatea de apă-canal, pe care aceștia din urmă vor să le-o sufle rivalilor cu care până mai ieri și-au împărțit toate funcțiile în județ!

După ce au reușit să tragă niște sfori și să lase Aquacarașul fără o parte importantă din utilaje, pesediștii l-au uns pe Ioan Crina președinte la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Acvabanat. Liberalilor nu le-a picat deloc bine, anticipând că urmează asaltul asupra Aquacarașului. În aceste condiții, hotărârile AGA din 17 martie, prin care a fost modificată componența organelor de conducere, administrare și control la Acvabanat, a fost deja contestată de Unitatea Administrativ Teritorială Anina. Inclusiv cea a alegerii lui Crina pentru funcția de președinte!

Primul dintre motivele invocate pentru anularea hotărârilor respective este legat de Consiliile Locale Reșița, Moldova Nouă, Oravița, Ocna de Fier și Domașnea, dar și de Consiliul Județean, care nu ar fi emis hotărâri de desemnare a reprezentanților în AGA. Se contestă totodată faptul că administrația județeană a avut doi reprezentanți care au votat în AGA, dar și că adunarea s-a ținut la Primăria Reșița, deși convocarea a fost făcută pentru sediul ADI Acvabanat. Mai mult, se arată în același document faptul că Primăria Reșița nu și-a plătit cotizația de șase ani, iar cea din Moldova Nouă, de trei ani.

„Considerăm că președintele nestatutar ales, Ioan Crina, ar fi pus în conflict de interese, în situația în care ar fi nevoit să execute Primăria Reșița, unde este viceprimar cu atribuții de primar, din poziția de președinte al ADI Acvabanat”, se mai scrie în contestația semnată de delegatul Primăriei Anina, Ioan Burcaș. Ca atare, se cere revocarea celor două hotărâri din 17 martie, în caz contrar urmând să se formuleze acțiune în instanță, în contencios administrativ.

 

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru a afla poziția lui Ioan Crina!

banner 970 x 250