Viceprimarul comunei Șandra rămâne fără mandat, după ce a fost găsit în incompatibilitate

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Prefectul județului Timiș a semnat ordinul prin care se constată încetarea înainte de termen a mandatului consilierului local Gheorghe Nițu, viceprimar al comunei Șandra. Ordinul a fost semnat în urma Raportului de evaluare ANI, prin care se constată existența unei stări de incompatibilitate în cazul consilierului local. 

Inspectorii de integritate l-au găsit incompatibil pe Gheorghe Nițu (PNL) în 2018, după ce liberalul a deținut simultan funcția de viceprimar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Șandra, în perioada 26 iulie 2012 – 7 octombrie 2014.

Potrivit legii, persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

promovare banner maxagro

Ca urmare a încetării de drept a mandatului de consilier local al lui Gheorghe Nițu va înceta și mandatul acestuia de viceprimar al comunei Șandra. Ordinul prefectului produce efecte de la comunicarea lui către consilierul local și poate fi contestat la instanța de contencios administrativ în 10 zile de la comunicare.

publicitate tmc 640