Vicepreședintele USR al CJT vrea să își aleagă consilierii prin concurs. Cum s-a acomodat în noua funcție?

Săptămâna viitoare, cei doi proaspeți vicepreședinți ai Consiliului Județean Timiș urmează să afle de ce domenii vor răspunde în acest mandat. Potrivit legii, fiecare are dreptul să își angajeze câte doi consilieri. Cristian Moș spune că își va alege sfătuitorii prin concurs, pe bază de competență și potrivire. 

„Și vicepreședinții vor avea consilieri. Vom vedea și în funcție de ce departamente vom avea, ce consilieri și cum îi voi alege. Va fi în funcție de necesitate. Probabil vom face un concurs, o competiție reală pentru acele posturi. Nu mă gândesc doar la oameni din USR. Mă gândesc la toată plaja. Exact ce am promovat: că vrem să aducem în administrație oameni care sunt specialiști. Nu vreau să fim acel partid care aduce pur și simplu oameni din partid să-i angajeze consilieri. Va fi un concurs unde vom decide care este cel mai competent pe acel domeniu și cu care pot eu să lucrez cel mai bine.”, a declarat Cristian Moș, vicepreședinte CJT.

Moș spune că s-ar putea ocupa, în acest mandat, de direcția tehnică din CJT și de zona de investiții. Printre proiectele pe care vrea să promoveze se numără turismul de proximitate în județ.

„Eu mă simt apropiat de toate proiectele pe care le-am propus. Și pe cel de a face un pol din industria medico-farma în județul Timiș, de turismul de proximitate care este blocat acum și ar fi un câștig pentru timișoreni și timișeni să avem în județ zone, situri sau monumente care să poată fi vizitate. Apoi pistele de biciclete – ca timișorenii să poată să se deplaseze în județ cu bicicleta, în weekend, sau pe partea de sport – îmi doresc să o exploatăm în așa fel încât pentru toți copiii din județul Timiș să existe acel sport de masă care este lăsat în urmă acum și se investește doar în sportul de performanță.”, a explicat Moș.

celtic transilvania 1000x100px

În privința colaborării cu Alin Nica, președintele CJT, fostul contracandidat la șefia administrației județene a spus:

„În momentul de față trebuie să demonstrăm timișenilor că facem treabă. Și dacă cumva nu colaborăm și vor exista discuții contradictorii majore între noi de fapt blocăm județul. Scopul nostru comun este de a aduce cât de sus județul în acești 4 ani de zile. În birou nu vreau să schimb nimic… mobila. Mă adaptez. O să zugrăvesc doar, că pereții sunt puțin pătați. ”, a concluzionat Moș.

CITEȘTE ȘI: Alexandru Proteasa și Cristian Moș, aleși vicepreședinți ai CJ Timiș. PSD nu a participat la vot