Vicepreședintele Popovici n-are nevoie de pensie specială. „Consider că sunt nevoi mult mai mari decât ale mele”

România traversează o perioadă complicată din punct de vedere economic și tot mai mulți români reclamă faptul că, în același timp, bună parte a bugetului național merge spre pensiile speciale. În acest context, vicepreședintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin face un pas în spate și spune „adio” unor bani despre care declară că nu i se cuvin. 

Printr-o declarație dată la notar, Ionuț Popovici a renunțat la pensia specială de care ar fi putut beneficia datorită celor 4 ani în care a ocupat funcția de vicepreședinte al Consiliului Judeţean Caraș-Severin.

„Am renunţat de bunăvoie, definitiv şi irevocabil la dreptul conferit de lege privind indemnizaţia lunară pentru limită de vârstă, acea pensie specială de care aş putea beneficia potrivit actualei legislaţii”, anunță Popovici.

Vicepreședintele Consiliului Judeţean consideră că munca altora ar trebui răsplătită mult mai consistent decât cea a oamenilor care au ocupat timp de doar câțiva ani o funcție. „Sunt oameni care au muncit greu, câte 30 – 40 de ani în uzinele reşiţene, şi au ieşit cu pensii de nimic. Nu cred că este corect sau moral faţă de cei care au muncit o viaţă ca eu, după patru ani de mandat, să primesc 1.500 lei în plus faţă de pensia cuvenită. Pensiile militare sunt altceva. Am spus-o şi o mai spun: cu acestea sunt de acord, dar cu cele ale aleşilor locali, nu. Atunci când alegi să mergi în fruntea unui Consiliu Judeţean ori a unei primării, ştii foarte bine de ce restricţii te loveşti”, consideră Ionuț Popovici.

Liderul PMP leagă decizia sa și de contextul actual în care pandemia de coronavirus a afectat serios bugetele mai multor țări ale lumii, inclusiv pe cel al României. „Consider că sunt nevoi mult mai mari decât ale mele. Mă gândesc, printre altele, la sistemul sanitar, la educaţie sau la infrastructură. Important este să fim sănătoşi şi să trecem cu bine peste această perioadă grea!”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/