Vicepreședintele Popovici curăță pista Aeroportului Caransebeș! De procese și de șmenuri!

Aeronavele marilor companii aeriene care operează în România trebuie să mai ocolească o vreme aeroportul din Caransebeș, pe care omul de afaceri lugojean Gabriel Olariu vrea să-l redeschidă după ce a ajuns la un moment dat teren agricol! Ionuț Popovici, vicepreședintele Consiliului Județean, promite însă că, mai devreme sau mai târziu, din turnul de control se va de permisiunea de aterizare!

Gabriel Olariu a preluat un contract de concesiune care a generat litigii în instanță între Consiliul Județean Caraș-Severin și SC Aeroportul Caransebeș SA, dar omul de afaceri vrea să lase în urmă aceste aspecte, să încheie pe cale amiabilă procesele și să repună cât mai repede aeroportul în funcțiune, să-l redeschidă pentru curse aeriene de linie și pentru transport cargo. Consiliul Județean Caraș-Severin, prin vocea vicepreședintelui Ionuț Popovici, dă asigurări că nu va pune niciun fel de piedici vreunui investitor care vrea și poate redeschide aeroportul. Numai că actuala echipă de la conducerea administrației județene ar vrea să reia procedura de la zero. În sensul că mai întâi ar vrea finalizat procesul cu SC Aeroportul Caransebeș SA, să reintre în drepturi depline asupra aeroportului și apoi să-l concesioneze din nou. De data asta, printr-un contract cu clauze mult mai clare, care să nu mai lase loc de interpretări și care să genereze alte litigii.


„Cu firma care a concesionat aeroportul am ajuns să ne judecăm, iar în primă instanță am câștigat, s-a dovedit că noi, Consiliul Județean, am avut dreptate. Nu pot să am vreun dubiu legat de seriozitatea investitorului de la Lugoj, dar dacă chiar poate și vrea să redeschidă aeroportul, atunci vă asigur că nu-l va împiedica nimeni. Numai că îmi doresc ca acest lucru să se întâmple cu respectarea legii, în condiții foarte clare, astfel încât să evităm de la bun început să ajungem la litigii și procese în instanță. Cred că este foarte important ca, odată pronunțată o sentință definitivă, aeroportul să revină în administrarea Consiliului Județean, iar ulterior noi să-l scoatem la licitație spre concesionare, singura condiție fiind a nu i se schimba destinația. Adică, oricine îl dorește să nu aibă voie să facă altceva cu el, să fie obligat să redeschidă aeroportul pentru transport de pasageri și de mărfuri. La această licitație poate participa fără probleme și investitorul de la Lugoj și chiar să-și adjudece contractul de concesiune. Cu alte cuvinte, nu ne opunem la așa ceva, pur și simplu vrem să clarificăm și să simplificăm lucrurile pentru e evita litigii care durează ani întregi și blochează alte oportunități”, a declarat vicepreședintele Popovici pentru expressdebanat.ro.

Gabriel Olariu și-ar dori însă să câștige timp, ceea ce ar însemna stingerea actualului litigiu. Tocmai în acest scop a realizat deja mai multe modernizări la aeroport și a făcut demersurile necesare autorizării aeroportului. Cel puțin deocamdată, dialogul dintre Olariu și reprezentanții Consiliului Județean Caraș-Severin s-a purtat în presă. O întâlnire în plenul CJ, cu proiectul pe masă, poate că ar urgenta însă aterizarea și decolarea avioanelor pe pista aeroportului din Caransebeș.