Vicepreședintele Popovici, audiat la DIICOT! „E un nenorocit!”

Liderul PMP Caraș-Severin a fost chemat în fața procurorilor de la Combaterea Crimei Organizate pentru a da explicații în dosarul de șantaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Caraș-Severin. 

Ionuț Popovici, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a confirmat pentru expressdebanat.ro că a stat de vorbă cu organele de cercetare penală. „Nu e nimic de ascuns, am fost audiat în calitate de martor. Eu nu am nicio implicare, am răspuns câtorva întrebări, ba chiar am pus la dispoziția anchetatorilor câteva dovezi care au lămurit pe loc situația. Truică, managerul de la Ambulanță, e responsabil de asta. E un nenorocit! Repet, nu am niciun fel de implicare, nu e nimic de ascuns”, a spus Popovici. 

Rolul deosebit de important pe care Popovici și PMP îl joacă pe scena politică din Caraș-Severin ar fi motivul, crede acesta, pentru care în spațiul public a apărut un adevărat „rechizitoriu” pe numele său. Despre contractele pe care firma în cadrul căreia deține un pachet de acțiuni le are cu Direcția Silvică pentru amenajarea unor drumuri forestiere s-a mai vorbit. A spus-o deschis la un moment dat chiar fostul său coleg de partid, deputatul Ion Tabugan. Subiectul a fost redeschis de către cei care se declară împotriva defrișărilor, dar nu numai. „Am mai lămurit acest aspect. Nu mă deranjează să o fac din nou. Nu au cu ce să mă atace și atunci insistă cu această placă?! Nu e nimic ilegal să fiu acționar într-o firmă, nu e nicio incompatibilitate. Aceste conntracte înseamnă achiziții publice, transparente, sunt declarate. Știu de la cine pleacă aceste lucruri și mai ales care sunt motivele. Culmea e că sunt oameni care tocmai ei dau explicații în dosare penale și nu în calitate de martori, așa cum e cazul meu”, a mai afirmat liderul PMP.

În spațiul public a apărut și o informație potrivit căreia ar fi rămas lefter, ca urmare a unei afaceri prin care ar fi urmărit păgubirea unei societăți comerciale. Popovici n-a ocolit subiectul. „Total fals. E vorba despre o relație comercială, care, la fel ca în atâtea alte cazuri, a ajuns într-un impas. E o chestiune comercială care se rezolvă în instanță, pentru că am deschis patru procese cu firma respectivă. S-a încercat instituirea unei măsuri asigurătorii, dar nu m-a ruinat nimeni. Le transmit celor care-mi poartă de grijă că mi-ar fi plăcut să discutăm despre realizările noastre în plan politic și administrativ, nu despre chestiuni private. Sau să înțeleg că nu au cu ce să vină în fața cărășenilor după atâția ani în politică și atâtea mandate de parlamentar?! Că numărul record de partide schimbate mă îndoiesc că ar fi vreo performanță!”, a adăugat Ionuț Popovici.