Medicii veterinari demontează știrile false! Nimeni nu-și bate joc de animalele grădinii zoologice din Reșița!

S-a demarat o anchetă în urma unor acuzații grave apărute în mediul online cum că animalele din grădina zoologică din Reșița ar fi chinuite și neîngrijite. Rezultatul le dă peste nas scormonitorilor virtuali!

„Sunt numai piele şi os. Sunt ţinute în mizerie, deşi animalele arată a fi rănite sau bolnave!”, sunt câteva dintre acuzațiile aduse administrației Grădinii Zoologice „Prof. Ioan Crișan” din Reșița într-o postare la care au fost adăugate și câteva fotografii.

Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin au acționat imediat, iar în urma unei anchete demarate s-a constatat faptul că toate animalele de la Grădina Zoologică Reșița sunt întreținute corespunzător speciei și vârstei.

Pentru că animalele au fost descrise ca fiind „numai piele şi os”, specialiștii în îngrijirea acestora (și nu în calitate de necunoscători sau amatori!) explică starea lor: „Leii sunt în număr de 2, unul de 16 ani și celălalt de 13 ani. Durata medie de viață la lei este de 10 și 14 ani, iar odată cu înaintarea în vârstă organismul nu mai asimilează nutrienții din hrană ca un organism tânăr”.

Toate animalele, atât cele tinere, cât și cele longevive, primesc hrană și apă zilnic, sunt deparazitate, vaccinate, ba chiar primesc și cure de vitaminizare.