Vicepreşedintele Ghiorghioni, trimis la puşcărie de nepotul său! (UPDATE)

Ionesie Ghiorghioni, vicele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, are toate şansele să se întoarcă în spatele gratiilor, chiar dacă instanţele de judecată i-au înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar.

 

Ghiorghioni a ajuns astăzi la Tribunalul Caraş-Severin, în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, pentru a fi pusă în discuţie propunerea Ministerului Public de înlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv. Totul i se trage de la o reclamaţie pe care i-ar fi făcut-o Romeo Răduţă, un nepot de-al lui cu care se tot războieşte de câţiva ani pentru pădurile de la Bucova. Acesta a sesizat organele de cercetare penală că Ionesie Ghiorghioni nu respectă dispoziţiile instanţei, în sensul că s-a întâlnit cu unul dintre martori. Sesizarea lui Răduţă pare să se fi confirmat, drept urmare, Parchetul a cerut rearestarea vicelui CJ.

Cum DNA-ul are atâtea dosare în lucru şi pregăteşte alte acţiuni, procurorul de caz nu s-a putut prezenta astăzi la Tribunalul Caraş-Severin. A depus o cerere de amânare, care a fost admisă, propunerea sa urmând să fie pusă în discuţie la 5 august, dată la care exista programat termen în procesul în care Ghiorghioni e inculpat alături de Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean.

 

UPDATE

Romeo Răduţă, nepotul lui Ionesie Ghiorghioni, a ţinut să lămurească motivele pentru care vicele CJ riscă să revină în arest. „Nu e vorba despre o sesizare făcută de mine. Este adevărat că am fost audiate vreo 20 de persoane dacă l-am văzut pe Ghiorghioni la barul din Bucova. Am confirmat cu toţii că s-a întâmplat aşa. L-am văzut cu toţii cu martorii din dosar, cu care nu avea voie să intre în contact. A fost acolo cu Horia Dragomir, cu Romulus Vasiloni, cu cei din dosarul cu accidentul. E clar că s-a întâlnit cu ei. Barul în care a fosr îi aparţine chiar lui Horia Dragomir. Noi am confirmat asta, dar nu a fost vorba despre vreo sesizare făcută de mine. Vasiloni a fost şi la el acasă. A fost văzut şi când l-a vizitat Ghiorghioni pe Vasiloni, împreună cu avocatul Silvăşan. Poliţia s-a sesizat, pe noi doar ne-a audiat”, ne-a declarat Răduţă.