Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților Ionesie Ghiorghioni, vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, pentru comiterea a două infracțiuni de trafic de influență, şi a lui Cosmin Ghiorghioni, nepotul său, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență, ocazie cu care au oferit mai multe amănunte despre activitatea infracţională a acestora.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 2013 – mai 2015, vicele Consiliului Județean a pretins și primit de la un om de afaceri, care are calitatea de martor denunțător, sumele de 230.000 lei şi 8.400 euro. Acestea reprezentau zece procente din valoarea unor contracte pentru întreţinerea drumurilor judeţului, încheiate de societatea comercială administrată de către denunţător cu administraţia publică judeţeană.
„În schimbul sumelor menţionate, firma respectivă a fost favorizată de către inculpatul Ionesie Ghiorghioni, prin atribuirea contractelor, prin efectuarea cu prioritate a plăților de către Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat – unitate din structura Consiliului Județean Caraș-Severin și prin acceptarea și semnarea devizelor de lucrări de către funcționarii din cadrul aceleiași instituții”, au concluzionat procurorii DNA.
Ghiorghioni a încercat să lucreze discret, să fenteze vigilenţa organelor de cercetare penală, care în ultima vreme au trimis zeci, poate sute de aleşi ai românilor în puşcării. S-a folosit pentru asta de nepotul său Cosmin. „Suma de 8.400 de euro a fost pretinsă și primită în mai multe tranșe de către inculpatul Ionesie Ghiorghioni prin intermediul inculpatului Adrian Cosmin Ghiorghioni. Pentru ajutorul acordat, Adrian Cosmin Ghiorghioni, rudă a inculpatului, a primit de la soția omului de afaceri, ca folos propriu, o cameră foto cu diverse accesorii, în valoare de cca. 1.900 lei. La data de 25 martie 2015, în baza unei noi înțelegeri infracționale convenite cu martorul denunțător, inculpatul a primit suma de 10.000 lei ca primă parte a procentului de 10 la sută din încasările primite de firma omului de afaceri, pentru două contracte de deszăpezire încheiate în luna decembrie 2014. Diferența de 20.000 lei a fost remisă inculpatului Ionesie Ghiorghioni la data de 12 mai 2015, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, s-a mai reţinut în rechizitoriu.
Procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui număr de 10 imobile ce aparțin inculpaților Ghiorghioni Ionesie şi Ghiorghioni Adrian Cosmin, până la concurenţa sumelor de 205.276 lei şi 175 euro. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraș-Severin cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii luate în cauză.
Ei asta le intrece pe toate!Cum de a putut sa primeasca o suma in DATA DE 12 MAI 2016!??Daca asa scrie in rechizitoriu, procurorii respectivi trebuie sa se autoexcluda din meserie, daca e cel care a reprodus textul, idem!Si voi redactia??