Vicepreședinte de Centru de Examen la BAC, urmărit penal. Vezi ce s-a întâmplat!

Un incident mai puțin obișnuit a pus pe jar învățământul din Caraș-Severin. Asta, deși toate persoanele intervievate au declarat pentru Express de Banat că nu pot face declarații atâta vreme cât nu există o sesizare în scris și oficială prin care să fie semnalat incidentul.

În această cauză este vorba despre profesorul Eremia Brejneni, profesor de muzică la Liceul de Artă „Sabin Păuța”. Recent, acesta a făcut „spectacol” la Sala Lira, unde l-a agresat pe șeful Poliției Locale Reșița, Alexandru Ciati.

„Numitul Brejneni a încercat să intre vineri seara la evenimentul organizat de Consiliul Local și Primăria Reșița la Sala Lira. Era sub influența băuturilor alcoolice și, când nu i s-a permis accesul, a început să înjure autoritățile, inclusiv polițiștii locali, dar și pe mine. A fost condus la sediul Poliției, unde i s-a întocmit dosar penal pentru ultraj, a declarat Alexandru Ciati, șeful Poliției Locale Reșița, pentru Express de Banat.

De altfel, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița a confirmat faptul că există în lucru un dosar penal care îl vizează pe profesor, însă deocamdată, pentru că este în lucru, nu pot fi furnizate alte detalii.

La polul opus, directorul Liceului de Artă, Anița Strâmbei, spune că nu a primit în scris nicio sesizare de la șeful Poliției Locale. „În mod oficial nu am primit nicio înștiințare. De abia în momentul în care se va întâmpla acest lucru voi putea convoca membrii Comisiei de Disciplină pentru a stabili ce măsuri putem lua împotriva lui”, a precizat directorul.

Plouă cu plângeri penale

Contactat telefonic, Eremia Brejneni, care a fost vicepreședintele Comisiei de Examen la Colegiul Economic al Banatului Montan, a declarat că nu a avut nicio interdicție pentru spectacolul maestrului Sabin Păuța. „Am fost invitat să particip la acțiune, dar nu am fost lăsat să intru în sală. Era un tip îmbrăcat în civil la ușă, care mi-a spus că e primarul înăuntru și că nu am voie să mai intru. Spectacolul a început la 19,30, iar eu am ajuns cu circa 10-15 minute întârziere. M-au bruscat, m-au dus la poliție să dau declarație. Mi-am pierdut lănțișorul de la gât și am fost rănit de ei când m-au încătușat. Momentan sunt în concediu medical și am la dispoziție 30 de zile în care să depun eu plângere penală împotriva dumnealor. Nu știu cum se procedează. Va trebui să contactez un avocat”, a declarat Eremia Brejneni.

Potrivit Poliției Locale, în trecut profesorul a mai avut plângeri și a fost amendat cu suma de 1.000 de lei. Deși a contestat amenda în instanță, judecătorii au decis în prima fază că nu are dreptate și că trebuie să o plătească. Mai sunt însă căi de atac.

Comments

  1. lupu adrian says:

    Iarasi POLITIA LOCALA,si abuzurile lor.Profesorul BRAJNENI i-si desfasoara activitatea la acel liceu.Ia-ti dat fiola,cum ati constatat ca este sub influenta alcolului.Ati terminat cu babele prin piata si vati apucat sa bateti profesori.FRUMOS!

  2. Silviu says:

    Da, domnule Lupu Adrian, Eremia Bresneni e un profesor recalcitrant care are nenumarate antecedente si dosare, care nu a mai avut dreptul de a profesa in invatamant inainte de ’89 tocmai pentru asemenea fapte, frecvent aflat sub influenta bauturilor alcoolice, un personaj violent, care, in decursul timpului, a avut altercatii si cu alte cadre didactice, cu diversi cetateni etc. Un ”adevarat model de urmat”…