Vicepremierul Paul Stănescu, luat la întrebări de Valeria Schelean. Pe tema angajamentelor guvernamentale privind cabinetele medicale din şcoli şi grădiniţe!

Deputatul PNL Valeria Schelean continuă să monitorizeze discrepanţele dintre măsurile asumate de PSD-ALDE în programul de guvernare şi măsurile implementate de Guvernul PSD-ALDE. Ultima serie de întrebări formulate în Parlament de către deputatul cărăşean îl vizează pe vicepremierul Paul Stănescu, în calitatea sa de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

„Este vară și școlarii sunt în vacanță, de aceea este perioada cea mai bună pentru a rezolva problemele din clădirile și curțile școlilor și ale grădinițelor. Este momentul potrivit pentru renovări, reabilitări, avize, dotări în așa fel încât începutul școlii, în septembrie, să nu ne ia prin surprindere“, explică Valeria Schelean Şomfelean principalul motiv pentru care a ales tema ce face obiectul întrebărilor adresate oficial, în 10 iulie 2018, ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, „mai ales că vorbim despre un angajament clar prins în programul de guvernare“.

Parlamentarul de Caraş-Severin s-a referit la capitolul „Politici în domeniul Sănătăţii“ din cadrul Programului de Guvernare 2018-2020, care stipulează printre măsurile ce ar trebui implementate: „Întărirea programelor de prevenţie prin introducerea obligativităţii ca orice proiect de reabilitare de şcoală să includă şi reabilitarea cabinetului medical şcolar sau de medicină dentară, inclusiv acoperirea deficitului de personal, aprovizionarea cu medicamente şi dotarea cu aparatură medicală specifică serviciilor medicale oferite“.

În consecinţă, Valeria Schelean i-a adresat vicepremierului Paul Stănescu următoarele întrebări punctuale: „● Care este stadiul în care se află acest proiect? ● Care este calendarul implementării acestui proiect? ● Care sunt responsabilităţile Guvernului în implementarea acestei măsuri? Care sunt pârghiile guvernamentale pentru a avea garanţia implementării acestei măsuri? ● Care este bugetul estimat, pe capitole, pentru acest proiect? Care sunt sursele de finanţare pentru acest proiect? ● Câte cabinete de medicină dentară sunt în grădiniţele, şcolile, liceele şi universităţile de stat din România şi cum sunt ele repartizate pe judeţe? Există la nivelul Guvernului României o astfel de radiografie?“.

Poate că până la începerea noului an şcolar, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, vicepremierul Paul Stănescu, va găsi timp să răspundă la aceste întrebări. Printre teldrumurile care-l preocupă pe el şi pe şeful său de partid, Liviu Dragnea.